ХЪРВАТСКА

Годината е 2016-та и беше крайно време да се дорЕдим и до това красиво място. Макар поводът да е пътуване до Доломитите, минавайки през столицата Загреб решихме, че ще бъде крайно неразумно, ако не проверим какво се случва по тяхната "Витоша". По-долу ще разберете.

Надявам се с времето да разширя информацията за МТБ-менюто на тази страна, защото със сигурност има какво да се каже и покаже.ЗАГРЕБ - пътеките на планината Медведница (2016)
Начи, този път реших да не снимам. Една позьорска за "корицата" и край.
Аман от снимки, видеа и медия... след 12 часа път сред пълчища турски гастърбайтъри по чехли и 3 часа сън, някакси на човек му идва просто да кара и да се размаже от кеф. А повярвайте - над Загреб определено има от какво!
 
Ако вземете София, окъпете я във Виена и ѝ сложите една хубава река и повечко култура, ще стане Загреб. Много приятно местенце, откъдето и да го погледнеш. Медведница не е така мащабна като Витоша, но пък има по-голям набор от пътеки, поддържани при това.
По еднопосочното шосе нагоре видяхме буквално десетки байкъри от всек'ви калибри и стилове, които очевидно милеят за даденостите си, защото състоянието на следите е много добро.
В бирарията с колелета отпред попитахме кое е най-доброто ендуро-трасе и веднага ни насочиха. Доверихме се и не сгрешихме - разкошна пътека с достъпни и караеми елементи, скорост, наклон и много flow. Перфектно маркирано, поддържано - влИбихме се! Затова и пускам само този трак - просто за останалите нямаше време, но от частично видяното мисля, че със сигурност ще има за всеки по нещо. По картата в gpsies.com можете лесно да се ориентирате за другите трасета - пунктирите са навсякъде, вкл. и от северната страна на планината. Ако човек има поне два дена и логистика някой да го качва, може да се размаже от каране!

Update 2018
Отново сме в Загреб и този път попаднахме на трима местни карачи, които ни отвориха на прясното ендуро трасенце! Страхотно спускане - 4 км чист фън! Тракът е №2.

Ниво - ендуро пътеката е за хора с поне средни умения, но останалите са за всякакви нива.  
 


 (1) (2)