Преди години, в "Улицата" имаше един страхотен скеч, в който много оригинално беше представена ИЗНЕВЯРАТА. Много интересна дума била - имало ВЯРА, но имало и ИЗНЕ...
Ще използвам тази игра на думи, за да споделя политическите си "любовни" терзания към днешна дата.

Хубаво нещо е любовта - феромони, флуиди, химия, евентуално споделена...
И сексът е хубаво нещо - нагон, ендорфини, актуване.
Но, в живота ни човешки, често стават нечовешки грешки!
Или пък заблуди разни, наследени от надежди празни.

Политиката, като част от общото  житие, не остава по-далеч от страстите юродови. И понеже метафорите станаха повечко, ще опитам да се фокусирам основно върху сексуалната, та белким ме разберат повече хора.

Преди време, когато Аспарух е решил да си търси късмета на запад (защо ли) и се заселил по нашите земи, Великите сили били две - Източни (Хаганатът) и Юг-Югозападни (най-вече Византия). И двете искали да го употребят сексуално, но той пък се оказал жилав, и в комбина с местните, организирали люта военна "оргия", от която (като в онзи виц за организирането по време на групов секс) и двете Велики сили някак си отнесли "любовта" и последиците ...:---)
След като видели, че няма да стане насила, опитали с малко форплей, а когато българската защита започнала да отслабва, даже и петинг. Усетили, че тук имат по-голям шанс и набралите сили византийци в един момент грубо онодили разцъфналата пубертетна българска държава. Поиграли си те, обезчестили където можали и като всяко сексуално отношение след век-два (при държавите "връзката" трае по-дълго) започнали да олабват контрола. Уж поставените в партер българи само това чакали и с мощен "к*ркапан" се измъкнали от гънещия се византийски орган.
Извадили си те поука от случилото се, а и вече били излезли от пубертета, и отново укрепнали и станали независим и силно  желан сексуален обект за съседите си. Опитът им в тези палави отношения позволил дори да са една от Великите сили и те самите да упражняват сладострастието на по-едрия.
Като всяко нещо в този живот, има възходи, има и падения - малко да се олабиш и да свалиш бельото, току те изненадали където не трябва. Точно това направили турците и за никакво от историческа гледна точка време, успели да изненадат откъм гърба Балканите + част от Централна Европа. Добре, че не издържали сексуално от многото обекти за онождане, та пред Виена се задъхали и мечовете им се огънали...
Докато всичко това се случвало, на Изток се зараждала нова сексуална мощ - груба, некултивирана и безпринципна. Тя си внушила, че форплей и петинг са излишно губене на време и водена от младия си и напращял нагон, започнала да трупа опит и да преоткрива колелото и топлата вода.

Тук историята може да продължи, като аз умишлено ще прескоча някои детайли, от които дори и мен ме хваща срам (т.нар. "Освобождение" и СОЦ периода) и директно ще се приземя на международното любовно ложе в наши дни.
Главните герои в този еротичен филм са отново двама - Запад и Изток, като силни моментни включвания имат и далекоизточни артисти, но засега те само разнообразяват сюжета. По пътя на логиката (поставена при въпросните "Освобождение" и СОЦ), ние сме отново в партер и отново сме повече от желани. Сиромашия...

Големият въпрос тук е: след като се е видяло, че ще ни "любят", кой и как да е?
Изтокът иска да ни "люби" както го е правил досега - грубо, мощно, без форплей и петинг, до припадък...
Западът има същата крайна цел ("любенето"), но традицията там повелява да е по-галантно, с всичките му мурафети - свещи, музика, аромати, лубриканти...
Може би това е причината всички (БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ) "налюбени" държави от бившия Източен блок да тичат в прегръдките на Учтивия лос, а не на Мърлявия мечок. Като ще е нежелана "любов", поне да не боли много...

Защо ви занимавам с всички тези сексуални метафори и този така обстоен форплей?
Спокойно, нямам намерение и аз да влизам в ролята на Учтивия лос! Просто бих искал да споделя фройдистките си терзания на тема "любовта" на политиците, (не)спазването на "любовните" правила и изневярата като краен резултат.
Защо ли?
Защото идат избори и докато направим още по някоя "свалка", ще трябва отново да се разходим до Гинеколога (пардон - урната), и да си мислим, че правим избор.

Изборите са като свалката - избираш си Момата, оглеждаш я, опитваш да оцениш достойнствата ѝ, претегляш плюсовете и минусите. Е, имало и вечни любови, които били доживот, но това вече звучи плашещо... Има и просто fuck friends, но това са по-скоро коалиционните отношения между самите политици.

Тъй като съм част от това общество, разговаряйки с приятелите си за положението около последните избори, повечето мислещи хора направиха ОГРОМЕН компромис. Те знаеха, че "Момата", която избират не струва, но нямаха избор. Знаеха, че ако не гласуват, ще дойде по-голямото зло и както се казва, с погнуса си свалиха гащите и осъществиха акта. "Момата" много добре знаеше за какво иде реч и че колкото и да е грозна, некадърна и крадлива, просто няма конкуренция. И спечели.
Впоследствие се оказа, че освен горните недъзи, има и още - самовлюбена, плиткоумна и похотлива... Изневери на "Партньора" без да ѝ мигне окото, при това няколко пъти, и продължава да се държи нагло, защото все още няма конкуренция!

По принцип съм аполитичен, но имам силно развито чувство за справедливост и ми иде да стрелям, когато пред мен се случват подобни несправедливости. Че сме крив и завистлив народ - разбрах. Че сме трудни с комуникацията - също. Но не сме прости.
Въпреки радикалната интелектуална чистка, която съветските "другари" и местните им подлоги причиниха на българите, въпреки хилядите затрити и прогонени умове, у нас все още има свестни хора, които съм убеден, че могат да помогнат на страната си. Проблемът е, че последното, с което биха се занимавали, е политика. Те виждат и знаят как стават нещата на тази сцена и буквално бягат с писъци при подобна перспектива. Познавам няколко човека, които станаха политици и трябва да ви кажа, че с изключение на един, останалите за нищо не стават! Мъка!

Какво се прави в такъв случай?
Търси се по-малкото зло.
Кое е то?
От кривите, най-малко кривите...
Кои са те?
Аз ако знаех, ехееее!
Но мога да гадая:

БСП
Забрави! Дърти лисугери с гузна съвест, които цял живот са висяли на народната "цицка" и не стига че са се ояли, а имат и наглостта да искат още, разчитайки на късата памет на умишлено профанизираните си сънародници. По-младите им протежета окрадоха де що можаха и от висотата на мили(ци)онерското си положение кресливо сочат с пръст в стил "крадецът вика дръжте крадеца".


ГЕРБ
Това е "Момата" от по-горния абзац. Новият Симеон, новата марионетка на Москва и ДС. Бранят до червено своите и имперските руски интереси (за наша сметка, разбира се), а по-нагоре споменах как "люби" руснакът - грубо, мощно, без форплей и петинг, до припадък (или смърт)...


ДПС
Създадени от ДС, с цел прах в очите на малцинството, контрол и кражба на гласове от дясното. В началото номерът вървеше, но напоследък българските турци осъзнаха, че "баш любовникът" е най-обикновен мошеник и друг помпи изкуствената му мъжественост...


АТАКА
Същото като ДПС, но с кръст (често пречупен), вместо полумесец.


СДС
Многомилионна любовна мъка асоциира тази формация в сърцата на българите. Гениално измислен "троянски кон", който очарова жадните за "любов и сексуална революция" другари и другарки, накара ги за развеят сини презервативи и да блеснат очите и затупкат сърцата. Но, не би. Синята народна тръпка се оказа най-обикновена синя пъпка, от която плъзнаха токси по младото тяло на Демокрацията. Там имаше и свестни хора, но бяха заглушени от кресливите "червени къртици", които срещу финикийски знаци биха продали и майките си. В момента са заможни бизнесмени, преуспяващи енергопроизводители, неутрално червено-черни депутати и т. н. уредили живота си люде.


Кунева
Поредната "червена звезда", подготвена от Москва като първа резерва, в случай, че "Момата" се издъни или реши, че е единствена и неповторима, и престане да слуша господаря си.


ДСБ
Един от сините свестни хора си направи собствена партия. Казва се Иван Костов. Беше и последният син министър председател, на когото имперският руски "Любовник", след като не получи въздушен достъп до Сърбия (за да продължи войната там и да бъдат избити още хиляди), му спретна такава медийна оргия, че и дузина да бяха "командирите", нямаше да издържат.

Тъжното тук е, че той успя да събере доста млади, образовани и динамични хора около себе си, но те продължават да се държат като секта, която така и не се научи, че за да влезеш в Парламента и да съставиш Правителство, хората трябва да те харесват. Да знаят за теб, да те чувстват близък, да ти имат доверие и все подобни човешки отношения. "Свалката" определено им куца.
А към Костов винаги съм имал една изключително важна забележка, която все още не е трудно да бъде коригирана. Експертът, професионалистът, политикът, човекът Иван Костов, ако иска "свалката" да стане, трябва да си припомни как се общува с хора. Не със съпартийци, а с хора - тези, с които иска да прави "любов"...
За да му "пуснат", той трябва да знае, че:

 - хората искат "звезди", знаменитости. Ако тези звезди са подковани и с посочените горе качества - това е перфектният "любовник"!
 - хората искат да им се обяснява, да им се говори. Ако този оратор намери езика, на който ще го разберат - това е "перфектният "любовник"!
 - хората искат да има Възмездие. Ако този държавник вкара престъпниците по затворите - това е перфектният "любовник"!

Толкова ли е трудно да се изправиш пред обекта на "любовта" си и да кажеш - "Скъпа, сгреших. Събрах се с неподходящи хора и те ме предадоха. Не усетих навреме какво става и се надцених. Заплашиха ме, шантажираха ме, трябваше да ти обясня всичко това, а не да се отдръпна и да си мълча. Обещавам ти, че ще споделям с теб всичко, което касае връзката ни и ще разчитам да си коректив на действията ми...".

Защо отделих толкова място на ДСБ? Защото това е единствената възможност, в която виждам някаква малка надеждица за промяна. Имат цяла една година, в която ако се вслушат в горното, могат отново да разпалят страстите и разтупкат сърцата... Опонентите им са толкова зле (и пряко, и преносно) и толкова затънали в престъпни схеми, че с правилно поведение могат да бъдат заглушени бързо и лесно. Да, те държат капитала, а и са медиатор на Мечока-грубиян, но нали пък затова го има и Учтивия лос...:---)

Единствената причина да не го направи (Костов) би могла да е, че опонентите му може да са прави, или да го "държат" с нещо голямо.
В такъв случай, ще трябва (аз и хората като мен) отново да направим един ГОЛЯМ компромис с чувствата си и да изберем по-малкото зло. Отново в партер...08.2012