Един мъж, един карамфил, една ПамелаТози текст не е предназначен за зрели мъже.
Пиша го за сина си - когато един ден започне да задава разни въпроси, да има и моите отговори.

Помните ли предаването на Симеон Идакиев "Един мъж, един автомобил, една камера"?
Когато бях малък, редовно го следях и поради това остави дълбок и позитивен отпечатък в съзнанието ми. От друга страна, отдавна търся повод да се изгъбаря с думите и да ги попренаредя, за да се получи горната кретения...

Бързам да уточня, че това четиво е втора част и продължение на "онова" четиво, предизвикало толкова размисли и страсти в нежните дългокоси полусфери. Тук ще намерите логичното развитие на темата за "развалените междуполови телефони", като с цел обективност, ще загърбя временно Y-хромозомата си и уверено ще яхна X-посестримата ѝ. По този начин, самопоставил се встрани и с полувинчата женска роля, се надявам да успея да доотговоря на незададените ми въпроси за "гъзовете, карамфилите и Памелите".
В "онази" беседа уточнихме, че повечето мисъндърстуудства между половете идват от прекалено многобройните и големи очаквания. Това е един бич, който преследва човечеството още откакто са му дали по-обширна корова зона в мозъка.
Друг важен извод бе, че всички мъже са гъзове.
Поговорихме и за заблудите, чувствата, сексуалността и т.н.
За да не се повтарям, а и за да съм поне на себе си интересен, реших да променя структурата и този път да се водя изцяло по името. В тази връзка, мисля леееко да ви опиша "Гъзът", след това да опознаем "светът на карамфила", а в края да се срещнем и с "Памела".

ПЪРВИ ОПИТ
"Човек за човека е гъз", е казал Плавт, макар и с лееека перефраза.
Защо така с лошо бе, колега?
Гъзът не е непременно нещо зло!
Да, често е позамърсен и не му е добра славата, но си е наш, собствен. Я си представате, че го няма. Кой тогава ще върши мръсната работа?
Факт е, че по презумпция, мъжете сме гъзове. С хилядолетия сме се старали за изграждането на този имидж и не сме разочаровали "публиката". За разлика от нас, дамите са нежни прасковки, покрити с мъх, от който ни се разтреперва подгъзието. Комичното (и тъжно) е в това, че гъзът няма как да стане по-зле (освен да порастне), докато прасковката често позагнива и вместо вкусен плод във фруктиерата, се превръща в аморфно джибри за селския казан.
Гадост, станах груб, а уж щях да защитавам тезата на дамите. Явно гъзът козината си мени, но гАзът не...

ВТОРИ ОПИТ
Момчета, знаете, че в главите ни доминират следните три фундаментални житейски постулата:
- едене
- пиене
- клецане
Някъде в задния двор мижитуркат другите два:
- човечност
- култура
Факт е, че рядко (за съжаление) подредбата им е по-различна, но това е реалността.
Имам "добра" новина - при жените е същото!
Повечето умело го прикриват, но ако успеете да ги хванете насаме и да подслушате един ОЖР (откровен женски разговор), ще се самозасрамите като петокласничка, хваната от учителя по физическо в мъжката тоалетна...
Т.е. имаме еднакви нужди - и малки, и големи. И двата пола всячески се стремим да отидем на ОНЗИ концерт, където ще се разцепим от кеф, задоволявайки нуждите си. ГОЛЯМАТА разлика е в подготовката. При мъжете тя липсва - купуваме си билет (някои просто прескачат оградата), влизаме и се отнасяме. Виж, жените са верно друга планета...
Ето средностатистическия алгоритъм, който следват, ако въобще се решат да посетят вакханалията:
- с кого да отида
- аз ли да купя билетите, или ТОЙ ще ме покани
- пред сцената ли да сме, или по-отзад
- имам ли подходящи дрехи
- трябва да отида на фризьор
- уф, точно тогава ще ми дойде
- как можаха да го измислят седмица преди часът ми за козметик
- ...

Извод №1 - колеги, с известен риск от загуба, най-добре е да вземете нащата в свои ръце. Планирайте, подгответе и осъществете ОПЕРАЦИЯТА, като зорко бдите да сте мил, предусещащ и чаровен. Дори и да не успеете с първите три, на всяка цена я накарайте да се смее. Ако и това не можете, по-добре си платете на Околовръстното - така поне със сигурност няма да сте капо.

ТРЕТИ ОПИТ
Къде в цялото уравнение е мястото на карамфилите?
Карамфилът е древно цвете, обвито с мистика. В годините на СОЦ-а стана нарицателно за липса на вкус и въображение, но според една от легендите, цветето поникнало на мястото, където паднала една от стрелите на нещастно влюбената богиня Артемида. Според друга, карамфилът е в същите цветове, в които се обагря при изгрев и залез най-високият връх в планината Олимп в Гърция. Трета легенда разказва, че той е бил любимото цвете на древногръцките богове и оттам идва името му.
Иначе казано - ще го използвам като метафора за нещо красиво, което би трябвало да послужи като примамка за жената.

Карамфилите, драги, би трябвало да се използват много внимателно, последователно, с ясна и конкретна цел. Те са мощно оръжие в битката за надмощие между половете, но ако не се приложат по предназначение, могат бързо да се изплъзнат от ръцете ви и преди да се усетите, да им видите дръжките - как стърчат от седалищните ви части...
Жените обичат "цветята" - малки, големи, от ценен метал, от безценен метал, та дори от камъчки... Сваровски. Давате ли, носите ли, връчвате ли "карамфилите" си, всичко ще върви като по мед и масло. В последните години подаръчната инфлация се е втурнала стремглаво и това телефони, автомобили, апартаменти и цели къщи... за нищо ги нямат! Остава ви утехата, че ако случите на правилното "цвете", стойността му няма да е от особено значение. Но това се случва толкова рядко...

Извод №2 - ако изключим все по-малкото истински живи "цветя" сред дамите, остава голямата група на Реципиентите. Те владеят качеството "черна дупка", т.е. да засмукват всичко и всеки, който има неблагоразумието да се насочи към тях. Включително, на по-късен етап децата, апартамента, колата и банковата ви сметка.
Правилният подход в тези случаи е денонощна бдителност, стриктна последователност и владеене на тънките "цветни" мурафети. Само тогава общата ви градина ще бъде добре поддържана, окосена и свежа.

ЧЕТВЪРТИ ОПИТ
В живота на всеки мъж има по една Памела!
У нас обикновено се казва Мария, Елена, Росица, Даниела, Петя, Десислава, Надежда, Виолета, Маргарита... но не това е важното. Много по-ценно е да успеете да излезете жив и без степени на инвалидност от подобна среща. Памелите (или Мариите) умеят да влизат под кожата, в главата... да превземат ума и буквално да ви разкажат играта! Ако не успеете навреме да хванете юздите, или просто да скочите в движение, жална ви майка.

Какви методики използват "Памелите"?
Хронологично:
- от пърхане с мигли, през развятата от вятъра коса, до нежното мъркане на уше, т.е. пълния набор вторични полови белези
- почесване на Егото и поливане на вечнопресъхналия мъжки Нарцис
- легендата за семейното гнездо, пиленцата и Happily ever after...

Тук някъде мъжът е вече клъвнал и капанът щраква!
Какви са няколкото възможни развръзки?
- в 1% от случаите "Памелата" се оказва единствената и неповторима, което означава, че всичко написано по-горе директно отива в коша
- в 30-40% от случаите, след първоначалният "Ооогън от любооов", огнището продължава да тлее за неопределено време, като семеен рефрен става "Уфф, ни мъ зънимавъй с глупусти".
- преобладаващите проценти отиват към отбора на пищните пред, след и пост-разводни представления, които отнемат енергия, достатъчна за захранването на цяла една малка балканска държавица за хилядолетия.

Може би тук е момента да направя лиричното отклонение. Помолих една дама, на която имам доверие и се различава от "класиката", да сподели нейната гледна точка.
Причината?
Няма как в такова кратко повествование да обхвана всички нежни типажи, дебнещи ни в плитчините.
Отначало тя се съгласи, но после с няколко реда ми описа защо не ѝ се занимава... аз пък, дърт измекяр, намерих точно в тези няколко реда отговора на моята молба ;-)

"Като извод.... жалко, че обществото ни пропада в световен мащаб и всичко е плод на страстите човешки. Отдавна сме забравили каква е Целта на Човека в този свят, ако изобщо сме я знаели някога. Та, в този ред на мисли, всичко, което пишеш е абсолютната истина за средностаистическата масовка в нашата реалност. Обаче какъв е смисъла да го затвърждаваме и описваме? Абе, много и отдавна ги мисля тези неща, и изобщо не ми се иска да задълбавам. Дори, както ти казах, ако се включа с коментар, все ирония и сарказъм ми изникват в главата. Пък ми се ще да си живея в един по-хубав, макар и заблуден и друг свят.... Та, направо не ми се коментира... ".
Такааа - пописах, поолабих се емоционално, за ментално е трудно да се каже. За опитните господа горната информация е пределно ясна.
По-неопитните може и да си припомнят туй-онуй, а най-неопитните няма да го разберат...
Какво излиза?
Че съм си загубил времето!
Дали?
Надали.
Защо ли?
Поне опитах.
Не три, цели четири пъти!
Документирано.

Фотката е на Bat for Lashes.


02.2014ОсрайнаНе ми пука за САЩ, EU, Русия и всички подобни абревиатури. Пука ми за милиардите обикновени хора, които стоят зад тези букви с живота и съдбите си. Вече и на децата е ясно, че светът е разделен на зони на влияние и като в игра на Монопол, големите играчи са си разпределили най-тлъстите парчета и ги пазят като Орешарски оставката си... Разбира се, в играта има динамика и току се преразпредели някой регион, но за съжаление това винаги става с цената на хиляди човешки животи.

Има и голяма разлика в стила на различните играчи. Всички мамят и всички грешат, но "тънката червена линия" ги дели на "добри" и "лоши". "Добрите" (джедаите) претендират да са световен полицай и искат да опазят себе си, като наложат "културата" си на целия свят. "Лошите" (ситите) знаят, че им куца доктрината, но понеже няма как да се обърнат по гръб, веят гордо червените знамена, а иначе тайно крадат от джедаите всичко, което може да се открадне...

Има и друга съществена разлика, която често убягва на драгите зрители - методите, прийомите, с които играчите играят "Монопол". Дали поради по-западното си местоположение, където геомагнитното поле явно излъчва по-позитивни вълни, но джедаите пипат така, че дори да си в поза партер, някакси ти е комфортно - лубрикиран си, масажиран, даже и приятна музика са ти пуснали.
При ситите нещата са ВИНАГИ кратки и ясни - бой и сръбска, пардон - руска музика. Каквато и да е позата, винаги има сила, груби изотзадъчни техники и пясък, вместо смазка!

Ето защо, поради липса на други играчи, очевидно симпатизирам на "добрите". Много, ама много бих искал да има по-голям избор на масата на играещите, но явно това е положението. Да, някой ще спомене Китай, но този играч в сянка засега умно наблюдава отстрани и трупа потенциал. Можем само да гадаем какви ще са похватите му, но като знаем откъде идва, не е трудно да се досетим...

Далеч съм от идеята (и възможностите) да правя геополитически анализи, но съм близко до факта, че след поредната промяна в "Монопола" на европейско ниво, играта започна да загрубява.
Става въпрос за Украйна, където и "добрите", и "лошите" мощно се осраха! Едните, че допуснаха да се стигне до "пълна бойна готовност" след всички ненаправени изводи от Косово, а другите, че за пореден път лъсна тъмночервенокафявият ботуш с миризма на националсоциализъм.
Затова избрах името ОСРАЙНА - не за да се подигравам със страданието и жертвите на този доста близък по кръвна линия нам народ, а за покажа възмущението си от факта, че в 21-ви век уж зрели и опитни играчи допуснаха поредното "лайно върху вентилатора".

Силно се надявам да се стиснат ръце под масата (това на светло не става) и да не се лее още кръв, но надеждите обикновено са пряк път към разочарованието...
Силно се надявам каПутин да НЕ поиска страна като нашата в замяна, както вече сме виждали да става.
Днес е българският Сирни заговезни, ден за прошка.
Не знам от кого да я поискам, но знам на кого мога да я дам.


3.2014Супа БарПокрай метафората със "зеленчуците", които представям във всеки брой на Туршията, този път ще стане въпрос за истинска храна. Добре приготвена, стриктно подбрана, без оцветители, подобрители, овкусители и прочее уморители. С помоща на Златка Димитрова и нейния "Супа бар", ще осветим (макар и за кратко) тъмната страна на хранителните ни навици... или по-скоро липсата им.

Злати, не мога да не започна разговора с един виц...

Бареков и Стоянов решили да продават кюфтета в Пловдив. За да не се конкурират, се разбрали всеки да застане в два различни края на града и алъш веришът стартирал.
Месец по-късно, ситуацията била супер активност при Стоянов и никаква при Бареков. Ядосал се новоизлюпеният "политик" и отишъл при Стоянов да го пита:
- Абе, к'во слагаш в тези кюфтета, че така вървят?
- А, к'во... малко кайма, малко лайна.
- Стига бе, ти и кайма ли слагаш...

Еее, не. В моите има 100% кайма! Специално я поръчвам от месарница и виждам какво слагат и как я приготвят.

Чакай, това е виц. Взе го много сериозно.

Когато е до качеството на храната, съм много сериозна.

Всъщност, си права!
Все пак покрай това се запознахме и те поканих в Туршията.

Повечето заведения не само тук (в Студентски град), но и в цяла София, не обръщат сериозно внимание на храната. Купуват се евтини продукти, слагат се вредни овкусители, а хората нехаят какво ядат. Когато бях студент в Студентски град се нагълтах на дюнери, тостове, мазни банички и т.н. сухоежбини. Исках нормална храна, поднесена по нормален начин.

И кога стартира?

2012-та започнах да се оглеждам, след като един приятел ме "зарази" със своята супатерия. Реших, че това е перфектна идея, а идеалното място е Студентски град.

А защо Студентски град?

Защото тук проблемът е най- остър с течната храна (супички за вкъщи), а и имам сантимент към тази част на София. Случайно разбрах, че това помещение се освобождава и за няколко месеца го преобразихме на Супа Бар.

Какво предлагате?
Предлагаме домашно сготвени супи, десерти. Разбира се, акцентът е върху супите, но и чийзкейкът е много вървежен. По-голямата част от сготвеното се опакова "за вкъщи", но има и немалко клиенти, които предпочитат да хапнат на място.

Кой ти помага?

Близките хора, разбира се. Съпруг, сестра, приятели...

За мераклиите уточнявам (вкл. и за себе си), че си щастливо омъжена, с прекрасен син. Тук не се пипа!

Мдам, най-много да ви нахраня.

Как се гледате с живота - строго, или сте си дружки?

По скоро в златната среда.

Имаш ли някакви очаквания?

Имам очаквания, имам и цели!!!

Дай малко светлина относно целите... или как се виждаш след пет години?

Като външен министър... просто обожавам да пътувам :-)

Покрай това мини интервю реших да се пробвам в едно начинание - с помоща на приятели да направя справочник на заведенията, където не се използват фиксове и прочее гадости.
Твоето отговаря отвсякъде на критериите. Ще участваш ли като доброволец?

Ние сме заведение, където се готви вкусна домашна храна - като на баба супите. Инициативата е страхотна.

Супа Бар можете да откриете всеки ден точно тук.
С помоща на приятели събрахме имената (азбучно) на следните столични заведения, където храната е без натриев глутамат и със сравнително читав произход.
Ако имате информация за други, вкл. и извън София, моля - формата за контакти на сайта е отворена за вас :-)


АНАНДАС

ПАСТОРАНТ

СКАРА БАР

СЛЪНЦЕ И ЛУНА

SOUL KITCHEN

SPAGHETTI KITCHEN

СУПА БАР

ТИЛИЛЕЙ

VANILLA KITCHEN

A LA BASH


2.2014

Благо, творите ли?Първо мислех да не скачам в авторска тавтология, но след това ме споходи старото правило "Всяко чудо за три дни".
Изводът от това е, че на хората трябва да НИ се напомня!
Логично, не ми остава нищо друго, освен да (си) напомням...

Поне в моята глава всичко тръгна от тук и понеже отново идат празници, в които се харчат милиони за откровени глупости, си позволявам да доразвия тезата - изключително лесна за разбиране, надявам се и за изпълнение:

КОГАТО ПРЕДСТОИ ДА ПОДАРИТЕ НЕЩО ПО ПОВОД ПРАЗНИК, РОЖДЕН ДЕН ИЛИ КАКВОТО И ДА Е ДРУГО СЪБИТИЕ, ВМЕСТО ДА КУПУВАТЕ ПОРЕДНО БЕЗУМИЕ, ПРОСТО ВРЪЧЕТЕ НА РЕЦИПИЕНТА ПЛИК С БАНКОВ ДОКУМЕНТ ЗА ПРЕВОД.

Преводът може да е към една (или няколко) от банковите сметки на стотиците хора, организации и т.н. изпаднали в затруднение. Независимо каква е сумата, която сте дарили, тя със сигурност ще отиде на по-правилното място, отколкото да стимулирате бизнеса с инжектопляктори и пето*уйници!
Ако пък не ви се занимава с банки и SMS-си, просто купете нещо за ядене или от първа необходимост на обекта на вашата благотворителност и подарете на близките си плик с касовата бележка.

Направих го за 14.02, направих го за 8.03, правих го още няколко пъти по други поводи, ще го направя (всъщност, вече е сторено) и за Коледа. Усещането е страхотно! Чувстваш се полезен и малко по-малко ненужен Хомо Сапиенс.

Държа да уточня, че тази инициатива НЯМА НИЩО ОБЩО с индулгенции и прочее маркетингови похвати на религиозните бизнеси. Тя е лична и не търси нищо насреща. Едно от големите предимства на подобен акт е да изпитате себе си и близките, на които дарявате плика с документа за дарение - по реакцията им ще разберете дали наистина заслужават вниманието ви...
Ще държа тази тема "залепена" във всеки брой на Туршията, за да може винаги на напомня за себе си, както и да ви улесни за актуален списък на хора и организации, нуждаещи се от вниманието ви. Пиша го, защото лично аз имах подобно затруднение в стил "на кого да помогна". За съжаление, нуждаещите се са хиляди и няма как информацията ми да е пълна, но ще се старая винаги да има поне няколко дузини актуални линка. Изцяло ваша е преценката към кого бихте искали да насочите вниманието си.

Ако имате информация за актуални благотворителни акции, моля, пишете във формата за контакти на сайта.

Весели празници!

Национална асоциация за приемна грижа

SOS Детски селища

Отец Иван, Нови Хан

НФ "Свети Никола"

Движение на българските майки

Сдружение "Усмивка"

Летен лагер по изкуство за децата от дом "Христо Райков" Габрово

"Шарената къща"
ДДЛРГ село Доганово

ДМС кампании за помощ
Чорапчовците на Мимси

Иво

Митко

Вальо

Николай

Амелия

Даниел

Димитър

Светлана

Вержи

Боби

Женя

Мария

Камен

Цанко

Боби

Асен

Димитринка

Веси
Вики
Любчо

Гери
Мария
Вики
Евгени

Васко

Ива
Вальо
Иван
Пламен


Индекс Туршиляци
Сайтът си имаАрхив, в който можете да проследите какво се е случвало през годините по родните зеленчукови полета. Тъй като идеята ми е да бъде онлайн списание (периодика), в различните броеве са "разхвърляни" голямо количество персонажи и есета. Отделно, вПисменаможетеда откриете мои и чужди писания, публикувани тук.
Целта на този Индекс е да ги подреди по азбучен ред, за да може по-лесно да намирате търсеното съдържание.


140 идеи- графити студио с особен поглед.


Александър Спасов- патладжан, лекар (кардиолог), певец и музикант.


Боби Бомбата- див чесън, МТБ състезател, собственик на магазиниBSX.


BG солджър в USA-анонимно интервю на една Зелена барета


Валентина Гайкич- люта чушка, лекар (кардиолог), слуша, пее и свири.


Димитър Дачев- зеле, фотограф, кинаджия, инженер, певец и музикант.


Ева Радулова- зелка, керамичка, издирва яко момче да ѝ носи гипса.


Елица Иванова- биолог, БФБ, филантроп

Златка Димитрова- Супа Бар


Ивайло Динков- домат, лекар (ОПЛ), психосоматик и изследовател.


Илия Христов- домат, лекар (ОПЛ), турист и алтруист.


Кирил Ангелов- краставица, лекар (ОПЛ), музикант, DJ


Красимира Кирчева- карфиол, архитект, астролог, ценител


Лора Желязкова-броколи, фотограф, турист, естет


Лъчезар Димов- див чесън, скиор, гмуркач и гражданин на света


Лъчезар Цеков- морков, програмист, спортен екстремист, пътешественик


Лъчезар Христов- картоф, лекар (ОПЛ), колекционер, скиор, пътешественик


Любена Нинова- червена чушка, музика и глас, поет


Любомир Ботушаров- домат, юрист, МТБ деец, собственик наmtb-bg.com


Любомир Сергеев- морков, фотограф, артист, музикант


Людмил Дончев- практична шматка, музика и глас, фотограф, байкър


Людмил и Поля Божкови- коприва/артишок, кинаджии, музика, инспиратори на вдъхновения иЛавандули


Мануела Дренска (Ману)- домат, инструктор по планинско колоездене, професионален МТБ водач


Мариан Гяурски- карфиол, историк


Мария (Мимси)- просто един добър човек


Николай Стамболийски- морковшон, спортист, собственик наNiko Bikes


Николай Тодоров- праз, икономист, музика и вдъхновение, собственик наНа Тъмно


Орлин Цветков- моряпа, лекар (кардиолог), музикант, турист


Павел Крачунов- кисела краставичка, музика и глас, собственик на АВАНГАРД ЕНТЪРТЕЙНМЪНТ


Пенко Пенев- люта чушка, туризъм, собственик наNT Видео


Петя Данкова- лук, музика и глас, муз. директор на Voice Academy


Поля Чакърова-Александрова- броколи, журналист, меломан, пътешественик, главен редактор на GRAZIA


Райко Стефанов- морков, спортист, всичколог, собственик намагазин Колелото


Светла Йорданова- патладжан, фотограф, поет, експериментатор


Свобода Ловджиева- чушка, лекар (кардиолог), куратор, естет


Стоян Михалев- рукола, музика и глас, композитор, продуцент, политик


Теодор Петров- капия, спортист, автомобили, екстремизъм


Тодор Ангелов- картоф, спортист, състезател, позитив


Христо Йорданов- божур, градинар, екс-политик, собственик наYourGardener


Цветелин Иванов- гъба, спортист, МТБ-ст, златнорък, мениджър вRAM bikes


Яна Стоянова- домат, актьор, писател, педагог, собственик наЦЗ Слънце


8.МАРТ

БАЙ РЯКОВ

БАЛКАНЧЕ

БЕГЛИКА 2012

БЛАГО, ТВОРИТЕ ЛИ?

БОЛЕСТТА HOMO IDIOTICUS И ЛЕЧЕНИЕТО ѝ С БЕГЛИКА ФЕСТ

БЮСТАБАНЛИИ

В КРАК С ВРЕМЕТО

ВИДЕОПРОДУКЦИЯ

ВРЕМЕ Е ЗА FILF

ГАЗОВИТЕ ШИСТИ И БЪЛГАРСКИТЕ ГЛИСТИ

ГРУПИРАНИТЕ АТАКУВАТ
DUM SPORO, SPERO!
ЕДИН МЪЖ, ЕДИН КАРАМФИЛ, ЕДНА ПАМЕЛА

ЗА ХОРАТА И ПИШКИТЕ

ЗА ХОРАТА И ПТИЦИТЕ

ЗА ЦИГАНИТЕ, САПУНА И ПРИМИТИВИЗМА

И ДЖЕДАЙ, И СИТ СЪМ

ИЗНЕВЯРА

КАК СЕ СТАВА ХЕЙТЪР

КАРТОГРАФИЯ

КРИЗА

КРИЗИСЕН PR

КОЛЕДЕН MILF

КОМ - ЕМИНЕ С НОВ РЕКОРД И ШАМПИОН

... КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ
КЪРТИ - ЧИСТИ - ВОЗИ

ЛЕКАР В БГ

МАЛКО ПРАВО. АВТОРСКО

МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ

МНОГОСТРАДАЛНА НЕДОЕ*А

МПС ДУАЛИЗЪМ
МУЗИКАЛНА ДРЪГЛИЦА
М.У.Т.Р.А.Г.О.Н.

НАРОДНИ ДРАЗНИТЕЛИ

... НИ ПАЗИ

НОВОГОДИШЕН ТРИПТИХ
ОБЕКТИВЕН СУВЕРЕНИТЕТ

ОБИЧАМ ТЕ, МАМО

ОДА ЗА РЕВНОСТТА
ОТВОРЕНО ПИСМО

ПОЛИТИЧЕСКА ОМРАЗА

ПРИТЧА ЗА ТРИТЕ ЗЪ

ПРО-ТЕСТ
ПРОТЕСТ... И КИФЛИ

РАФИНИРАНЕ
РЕКВИЕМ ЗА ВАРНА

РОДНОТО ВЕЛОПРОИЗВОДСТВО
РОЖДЕН ДЕН. СПОДЕЛЕН.

САМОДОСТАТЪЧНОСТ
сМИРеНИЕ

SMELLS LIKE TEEN SPIRIT
SOFIA ROCKS

СЪСТЕЗНАНИЯ И СЪСТЕЗНАТЕЛИ

ТЕЛЕДРИСИЯ

TILFОМАНИЯ

ТРУП ЗА ПРАЗНИКА

ТУ БИ, ОР НОТ ТУ БИ

ФЕВРУАРСКА ЗЛОБА

ФИЛОФОБИЯ

ХИМИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ

ЧОВЕК - ТОВА ЗВУЧИ ГРОЗНО...