М.У.Т.Р.А.Г.О.Н.Казват, че 80% от медиите били на Пеевски, т.е. на мафията у нас. Ако сложим и ДДС-то, нека ги заформим на 96%!
Остават 4%, на които криво-ляво можем да се доверим.
Хайде тогава, ако наистина заслужават доверието ни, тези мизерни четири процента да направят така, че благодарение на обективност и професионализъм, да информират правилно сериозно дезинформираното ни население.

Ето един простичък и сигурен начин, скромно наречен М.У.Т.Р.А.Г.О.Н. (Медии Ултимативно и Тотално Разкриват Агентурата, Газеща Онеправдания Народ). Можете да си измислите и ваш акроним, това са подробности... :-)
Каква е идеята?
Изработване на национален справочник (индекс, регистър) по региони (градове, села), относно тъмните "ситски лордове" (ТСЛ), дърпащи конците в Татковината.

Кои са ТСЛ?
- политици
- бизнесмени
- магистрати
- общественици
- силни на деня...

С какво се занимават, кои са фирмите им, как са стигнали до подобен "индекс", кои са "баджанаците" и "шурулейковците", с които орат вече четвърт век по родните финансови полета.

Нека се знае всичко за тази тъмносива "икономика", за да могат и в най-забитото село най-после да прозрат за кого гласуват, когато циклично се завъртят избори.
Нека тази информация излезе наяве, да се осъвременява и всеки по всяко време да може да я ползва.

След като оцелялата част от Обществото ни направи анонс и показва вече трета седмица, че е активен "играч" в процеса, наречен управление на държава, редно е цялата тиня на четвъртвековния ни "преход" да бъде ревизирана. Да влезе в учебниците, ако трябва!
За да престане баща ми да се чуди всеки път като му кажа, че БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ са едно и също.
Че СДС ги създаде ДС и пак тя ги провали.
Че и Европа, и САЩ, и Русия са мащехи, и си гледат интересите, но едните имат култура и използват лубрикант с нежна музика, а другите ти го натрисат сух, с пясък и след тях потоп.
Че Костов не е черен, но се събра с лоши другарчета и така и не се научи да обяснява и говори с хората...
Че...
Че...
Че...
Много са "че-тата" и за да престане нацията ни да живее между "Нувинити" и "Славиту", редно е точно тези четири процента медии да се размърдат. Да получат подкрепата на живналото Общество и бързо да добавят една нула след четворката.
Защото като баща ми са 80% от населението ни!
И не те са виновни, че не знаят, а ние - че не сме им казали!


Знам, че има останали честни журналисти, публицисти и неоцапали се активисти, които разполагат с всичко нужно, за да се осъществи подобен проект.
Знам също, че има изпитани и безопасни начини, подобен регистър да остане чист от гонения на Прокуратура и стотици дела, заведени от "потърпевшите".
Знам и че нищо не знам, но милиони са и това незнаещите...

П.П.

Вече се появи пример, но това е само началото - какво да не четете (ако си пилеете парите за вестници)

"Телеграф"
"Уикенд"
"Монитор"
"Политика"
"Борба"
"Меридиан мач"
"Труд"
"24 часа"
"Стандарт"

Какво да не гледате (ако си губите времето с телевизия)

Тв7

Какво да не браузвате (ако сте съвременни и ползвате интернет)

Blitz.bg
Vsekiden.com
Bnews.bg
Monitor.bg
Inews

И т.н... и т.н...
07.2013Отворено писмоУважаеми г-н Европейски съюз,

от името на шепа лумпени, които излизаме да протестираме, най-учтиво ви моля за следните изключително важни и спешни мерки, които искрено и лично желаят огромната останала част от сънародниците ни:

1. Незабавно прекратяване членството на България в ЕС.
Хората не искат Европа.
Не им харесва как е при вас.
Гадно им е да е културно, подредено, да има държава, закон и справедливост...
Освен това, сънародниците ми вярват, че Вашата цел е само и единствено да ни крадете, унижавате и подчинявате, както и да ни тровите с гадните си европейски колбаси.

2. Спешно се договорете с партньорите и ни изключете от NATO.
Българите не обичат Запада.
Обичат Русия!
Вярват, че братските дядо Иван, Съветски съюз, Бащицата Путин, крокодилът Гена и Чебурашка, винаги и всякак са ни освобождавали и ще продължат да ни освобождават от всеки и всичко, по всякакъв начин... освен от себе си.
Без задни мисли и без някаква си измислена демокрация!

3. Върнете ни визите и затворете границите.
На всяка цена!
Българите не обичат да пътуват и с носталгия си спомнят колко хубаво беше преди, когато си седяхме само в Родината. Всичко беше като слънце, а царят Слънце бдеше над всички ни.
Така ще решите и въпроса с емиграцията, а ние ще решим демографския проблем.


Както виждате, г-н Европейски съюз, не искаме нищо невъзможно.
Много още точки могат да бъдат написани, но всичко с времето си...
Тези три акта ще променят живота ни към по-добро и така всички уважавани и преуспели в зан(а)ятията си другари и другарки ще бъдат задоволени и ощастливени.
Все пак, те са Суверена...

А останалите, лумпените, все ще се оправим някак - знаете ли колко много пасти има за ядене в България?

Предварително благодаря!
Подпис: Лум Пен07.2013


Реквием за ВарнаБЕСЕН СЪМ, че съм десен, ДЕСЕН СЪМ и съм бесен!
Въпреки това съм ЛЕСЕН и за Варна пускам тази "песен"...


ДЕСЕН СЪМ, защото:
- обичам справедливостта
- не обичам посредствеността
- ценя всеки според качествата
- не ценя уравниловката
- топлата вода е отдавна открита
- колелото също
- поредната "религия" за масите се провали
- масите провалиха поредната "религия"
- на изток първо бият, после питат
- на запад първо питат, после слушат, а ако не става - обясняват
- Личността е на пиедестал и Обществото не я заличава
- Обществото управлява, но е съставено от Личности
- рок музиката ме кефи повече от "Очи чьорние"... :-)


БЕСЕН СЪМ, защото:
- десните партии предадоха Варна
- не застанаха навреме зад конкретен кандидат
- не огласиха и мобилизираха привържениците си
- не използваха енергията на протеста, за да събудят Варна от инТИМната ѝ дрямка
- за пореден път се почесваха, докато се раздаваха картите
- "тактически" се оттеглиха, защото Варна била на ТИМ, т.е. обречена


ЛЕСЕН СЪМ, защото:
- в средата (теоретично) на жизнения си път мога да правя каквото си поискам
- и джедай, и сит съм
- уча се да съм достатъчен на себе си и хората около мен
- имам прекрасни близки души, приятели, работа, хоби и даже лоби :-)
- моля се за крепко здраве и бистър умКолкото и да си играя с думите, факт е, че пиша реквием за Варна.
Да се готви София.
07.2013
Протест... и кифлиДефиниция на КИФЛА (за този материал):
индивид от мъжки или женски пол, не се вълнуващ от случващото се в държавата в последните дни, чието съзнание е 99.99% заето от външния вид, материалното положение, модерното за деня и къде е най-новия MALL...

Няма как да съм напълно изчерпателен в процентите. Сега се сещам за нееб*телните, майките с децата, татковците със спорта, пенсионерите с промитите мозъци, тетките и чичовците с генетичните заболявания тесногръдие и непукизъм, самоизолиралата се част от обществото ни, която се е предала и вдигнала ръце от простотията човешка... Много са!

Нефелният ми опит за кратка класификация е продиктуван от желание за промяна. Рядко в живота ни има силни моменти, в които нещо се случва. Между едене, пиене, сране и онази работа, ежедневието не ни поднася почти нищо друго, освен суета, редки опити за оригиналничене и дежурното чесане по г*за. Вярно е, че няколкото подобни момента от близкото двадесетгодишно минало ни донесоха куп разочарования, но пък кой е казал, че Доброто винаги и постоянно побеждава Злото?!? Съдбата е тази, която определя Баланса в силите и макар да не я разбирам, от опит знам, че след черно, винаги идва бяло.
Е, доста политическо черно се насъбра в последните две десетилетия. Не мога да кажа, че страната ни е спряла развитието си, но цъкането в интернет и карането на нова кола не е признак за прогрес. Особено, когато засяга една пета от населението, само в големите градове и то не всеки път...

Отплеснах се, а исках да правя класификации.
Мотивът?
Да отговоря на себе и дузината граждани, които ще го прочетат, защо би било добре в настоящите протести да се включат повече хора.
Да отговоря на себе и дузината граждани, които ще го прочетат, защо при два милиона "крепостни", в град като София по улиците са едва 20 хиляди.
Да отговоря на партиите и дузината лидери, на които симпатизирам, защо ще продължат да стоят в опозиция, ако не променят тотално поведението си и не изволнят набедените си PR-ри.

Защо пък аз?
А защо не?
Имам опита на няколко протеста!
Първият беше, когато ми внушиха как българските мюсюлмани трябва да си ходят в Турция и веех БГ байряк като гламав от прозореца на училището.
Вторият беше, когато ме излъгаха със синята идея.
После гонихме Виденов. След това нас ни гонеха...
Доста протести съм видял и всеки си имаше собствен облик. Посъбрах опит и като участник, и като зрител. Затова ще се самообявя за класификатор и ще се пробвам да опиша кифлите (преди време го правих по друг повод).


КИФЛИ ПО СЪДБА (КПС)
Тук са натуралните, самородни хапки. В природата винаги има една плътна маса, наречена мнозинство. Това е баш тестото! Нейната функция е да захранва с мат'рял маргиналите, различните, инакомислещите. Без нея няма Еволюция, защото оттук се пръкват прогресивно мислещите, регресивно дърпащите се, малцинства и божества... Яйцето и кокошката, Ин и Ян, Пижо и Пенда - всички сме тръгнали от този първичен бульон.
Кифлите по съдба са вечното мнозинство. Според различни автори, 70-80% от популацията се определят като такива. Разбира се, те не използват това име, а наричат себе си "човек, това звучи гордо" и вярват, че всичко трябва да се върти около тях. Целите им са основно свързани със споменатите едене, пиене и ..., а животът обикновено протича между абитуриентския бал и хорото на сватбата. След това угасват и с телата си просто крепят тежката структура на т. нар. ни Общество. Лесно манипулируеми, предсказуеми, конвертируеми - политиците използват тези качества, за да допълват процентите, които често им липсват в "катарзиса", наречен изборни резултати.
Уважаеми КПС, аз не съм забравил, че сме роднини! Призовавам ви да се поразмърдате, да спрете да вярвате на "Славиту" и "Новините", да приемете факта, че Пресата не е свободна и да опитате да се позамислите. Ако не можете, прочетете мислите на някой по-умен от вас (нека не е политик) и в името на децата си се поогледайте какво се случва! Може пък и да ви хареса...

КИФЛИ ПО НЕВОЛЯ (КПН)
Неволята е трудна ситуация, в която трябва да направиш нещо, за да се измъкнеш от това незавидно положение. Представителите на КПН са изключително голяма група, в чиито живот Неволята влиза под формата на битовизми - тежка работа (или безработица), безпаричие, липса на равен старт в живота. Посочените битовизми уникално бързо определят и начина на мислене, който е всичко друго, но не и обществено ориентиран. Допълнително, умишленото профанизиране, което напоследък се превръща в държавна политика, пресира главните ни герои дотолкова, че на тях просто не им пука. Има моменти, в които трупаното през годините избива спонтанно, но на този етап за насилие няма да говорим.
Има надежда, драги КПН. Историята показва, че колкото и да те мачкат, в повечето случаи дълбоко в теб остава потенциал, който чака своето време. Дали пък не е дошло точно това време?

КИФЛИ ПО ПРИНУДА (КПП)
Това са борците. Питбули, добермани - имат и характер, и воля, но пустото чувство за самосъхранение и сребролюбието ги правят железни пред всякакви каузи. В името на собствената изгода и благосъстояние, тези хора са готови да продадат и душата си на всеки, който предлага кеш (метафора). Тъй като на протестите кеш не се предлага (изключая обичайните заподозрени), КПП губят интерес към начинанието, т.е. няма далавера. На тези кифли нямам какво да кажа. Някой ден, ако децата им се отърсят от домашната атмосфера, сами ще им зададат неудобните въпроси... ако въобще си говорят с тях.

КИФЛИ НА СТРАХА (КНС)
Малодушие, нерешителност, страх - все човешки качества, които логично са разхвъляни сред болните ни мозъци. В нечии глави обаче, тези "качества" са силно избуяли. Дотолкова, че не смеят да излязат на улицата и да заявят позициите си, само защото някой нещо може да им причини. Мафията, ТИМ, скинарите, зъл съсед, завистлива съседка - все потенциални врагове в параноичните им тикви.
Ако кажем, че тези хора са страдали и затова са заели тази незавидна позиция, може би няма да сме далеч от истината. Все пак мутрите биеха допреди 10-тина години, а силовите "бизнес" похвати на Борисов работеха допреди няколко месеца. И въпреки това, не може подобни оправдания да заличат личността и това да послужи като извинение за наведената ѝ главица.
Уважаеми КНС, не вярвам да вземете децата си и спокойно да развеете знамена пред Министерски съвет, не вярвам да излезете групово и да изкрещите пред всички, че ви е писнало да ви лъжат. Но вярвам, че когато дойде момента и сте сами в стаичката за гласуване, няма да забравите кой ви е довел до това психично състояние.

МОЛНИ КИФЛИ (МК)
Продукт на материалното, профанизирано и обезличено "държавническо" поведение на Прехода. Научени да не се бъркат в делата на политиците, да не се интересуват от случващото се в държавата, да гледат "Сексът и града" (в най-добрия случай) и да слухтят кога и къде отваря врати поредния MALL... Перфектен продукт на материалното мислене, в който по връхните дрехи посрещат, а по обувките и костюма изпращат. Огромна група хора, зомбирана в печеленето на пари, за да насмогнат на изискванията на лайфстайла.
Не знам как бих убедил тези хора, че извън стените на търговските комплекси има и друг живот, в който те могат да участват. Може би с разпрадажба на нови модели марково бельо пред Президентството?

НЕЕБ*ТЕЛНИ КИФЛИ (НК)
Особен вид, при които страхът е заместен от неебателност. Те са "граждани на света" и са тук "за малко". Пропагандата отдавна ги е убедила, че няма смисъл не само да се борят, но дори да търсят и отстояват правата си. Случващото се около тях е досадно и обременяващо "куул съзнанието им". Дали са работещи, пътуващи или емигриращи, НК отдавна са се отвратили от социума и "радините му вълнения" и просто оцеляват поединично. Не се интересуват от обществени каузи, правителства, конюнктури. Имат нюх за по-малкото съпротивление и това ги пази от неприятности.
Какво ли бих могъл да кажа на НК?
Май нищо...

АРТ КИФЛИ
Хората на изкуството са по-особена категория. Често са единаци, темерути, особняци. Тези им качества ги карат да странят от масовките и винаги с особена доза съмнение да приемат всеки, който скандира "Долу" или "Да живей"! Самолюбието също не е рядка черта, както и неспособността да приемат факта, че хубавите неща невинаги се правят само от "Царицата майка"..., защото без мравките тя е нищо.
Как ги нахраних, а?
Не се бойте, драги творци - ние ви уважаваме и обичаме! Имаме нужда от съпорта ви, защото в този прогнил живот заедно гризем дръвцето. Едни го гризат материално, други ментално, но всички накуп берем срама на тлеещото в червено ежедневие. Още от девети септември... В този живот не всичко е хонорар, корица на списание или пълна зала. Има моменти, в които трябва да се слеете с "плебса", за да оцелеете. Физически.


Сигурно изтървам още кифлени разновидности, но не е това най-важното. По-важно е да се коментира и дискутира с различните популации естеството на случващото се. Не с омраза и презрение, а спокойно и културно. Егоистично и глупаво ще е да разделяме протеста по интелект, класа, произход и партийна принадлежност! Широк достъп и толерантност към всички, дошли с добри помисли, защото всяка кифла би трябвало да носи в пълнежа си рецептата за козунак!06.2013


Индекс Туршиляци
Сайтът си имаАрхив, в който можете да проследите какво се е случвало през годините по родните зеленчукови полета. Тъй като идеята ми е да бъде онлайн списание (периодика), в различните броеве са "разхвърляни" голямо количество персонажи и есета. Отделно, вПисменаможетеда откриете мои и чужди писания, публикувани тук.
Целта на този Индекс е да ги подреди по азбучен ред, за да може по-лесно да намирате търсеното съдържание.


140 идеи- графити студио с особен поглед.


Александър Спасов- патладжан, лекар (кардиолог), певец и музикант.


Боби Бомбата- див чесън, МТБ състезател, собственик на магазиниBSX.


BG солджър в USA-анонимно интервю на една Зелена барета


Валентина Гайкич- люта чушка, лекар (кардиолог), слуша, пее и свири.


Димитър Дачев- зеле, фотограф, кинаджия, инженер, певец и музикант.


Ева Радулова- зелка, керамичка, издирва яко момче да ѝ носи гипса.


Ивайло Динков- домат, лекар (ОПЛ), психосоматик и изследовател.


Илия Христов- домат, лекар (ОПЛ), турист и алтруист.


Кирил Ангелов- краставица, лекар (ОПЛ), музикант, DJ


Красимира Кирчева- карфиол, архитект, астролог, ценител


Лора Желязкова-броколи, фотограф, турист, естет


Лъчезар Димов - див чесън, скиор, гмуркач и гражданин на света


Лъчезар Цеков- морков, програмист, спортен екстремист, пътешественик


Лъчезар Христов- картоф, лекар (ОПЛ), колекционер, скиор, пътешественик


Любена Нинова- червена чушка, музика и глас, поет


Любомир Ботушаров- домат, юрист, МТБ деец, собственик наmtb-bg.com


Любомир Сергеев- морков, фотограф, артист, музикант


Людмил Дончев- практична шматка, музика и глас, фотограф, байкър


Людмил и Поля Божкови- коприва/артишок, кинаджии, музика, инспиратори на вдъхновения иЛавандули


Мануела Дренска (Ману)- домат, инструктор по планинско колоездене, професионален МТБ водач


Мариан Гяурски- карфиол, историк


Николай Стамболийски- морковшон, спортист, собственик наNiko Bikes


Николай Тодоров- праз, икономист, музика и вдъхновение, собственик наНа Тъмно


Орлин Цветков- моряпа, лекар (кардиолог), музикант, турист


Павел Крачунов- кисела краставичка, музика и глас, собственик на АВАНГАРД ЕНТЪРТЕЙНМЪНТ


Пенко Пенев- люта чушка, туризъм, собственик наNT Видео


Петя Данкова- лук, музика и глас, муз. директор на Voice Academy


Поля Чакърова-Александрова- броколи, журналист, меломан, пътешественик, главен редактор на GRAZIA


Райко Стефанов- морков, спортист, всичколог, собственик намагазин Колелото


Светла Йорданова- патладжан, фотограф, поет, експериментатор


Свобода Ловджиева- чушка, лекар (кардиолог), куратор, естет


Стоян Михалев- рукола, музика и глас, композитор, продуцент, политик


Теодор Петров- капия, спортист, автомобили, екстремизъм


Тодор Ангелов- картоф, спортист, състезател, позитив


Христо Йорданов- божур, градинар, екс-политик, собственик наYourGardener


Цветелин Иванов- гъба, спортист, МТБ-ст, златнорък, мениджър вRAM bikes


Яна Стоянова- домат, актьор, писател, педагог, собственик наЦЗ Слънце


8.МАРТ

БАЙ РЯКОВ

БАЛКАНЧЕ

БЕГЛИКА 2012

БЛАГО, ТВОРИТЕ ЛИ?

БОЛЕСТТА HOMO IDIOTICUS И ЛЕЧЕНИЕТО ѝ С БЕГЛИКА ФЕСТ

БЮСТАБАНЛИИ

В КРАК С ВРЕМЕТО

ВИДЕОПРОДУКЦИЯ

ВРЕМЕ Е ЗА FILF

ГАЗОВИТЕ ШИСТИ И БЪЛГАРСКИТЕ ГЛИСТИ

ГРУПИРАНИТЕ АТАКУВАТ
DUM SPORO, SPERO!

ЗА ХОРАТА И ПИШКИТЕ

ЗА ХОРАТА И ПТИЦИТЕ

ЗА ЦИГАНИТЕ, САПУНА И ПРИМИТИВИЗМА

И ДЖЕДАЙ, И СИТ СЪМ

ИЗНЕВЯРА

КАК СЕ СТАВА ХЕЙТЪР

КРИЗА

КРИЗИСЕН PR

КОЛЕДЕН MILF

КОМ - ЕМИНЕ С НОВ РЕКОРД И ШАМПИОН

... КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ

ЛЕКАР В БГ

МАЛКО ПРАВО. АВТОРСКО

МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ

МНОГОСТРАДАЛНА НЕДОЕ*А

МПС ДУАЛИЗЪМ
МУЗИКАЛНА ДРЪГЛИЦА
М.У.Т.Р.А.Г.О.Н.

НАРОДНИ ДРАЗНИТЕЛИ

... НИ ПАЗИ

НОВОГОДИШЕН ТРИПТИХ
ОБЕКТИВЕН СУВЕРЕНИТЕТ

ОБИЧАМ ТЕ, МАМО

ОДА ЗА РЕВНОСТТА
ОТВОРЕНО ПИСМО

ПОЛИТИЧЕСКА ОМРАЗА

ПРИТЧА ЗА ТРИТЕ ЗЪ

ПРО-ТЕСТ
ПРОТЕСТ... И КИФЛИ

РАФИНИРАНЕ
РЕКВИЕМ ЗА ВАРНА

РОДНОТО ВЕЛОПРОИЗВОДСТВО

САМОДОСТАТЪЧНОСТ

SMELLS LIKE TEEN SPIRIT

СЪСТЕЗНАНИЯ И СЪСТЕЗНАТЕЛИ

ТЕЛЕДРИСИЯ

TILFОМАНИЯ

ТРУП ЗА ПРАЗНИКА

ТУ БИ, ОР НОТ ТУ БИ

ФЕВРУАРСКА ЗЛОБА

ФИЛОФОБИЯ

ХИМИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ

ЧОВЕК - ТОВА ЗВУЧИ ГРОЗНО...