За петте години хипертуршийстване, многократно бях провокиран мисловно, както и немалко пъти се "самосезирах" за нещата, които се случваха наоколо. Резултат от това са десетките текстове, които слагам в графата "ТУРШИЛЯЦИ". Държа на подписа си под всеки един от тях, но логично е да имам и my favourites... Ако приемем, че жизнената ни философия е базата, върху която лежи всичко останало, то на първо място ще поставя САМОДОСТАТЪЧНОСТТА .
Ако приемем, че защитата ни се основава на база познаване на противника, веднага след това ще наредя ПРИТЧАТА ЗА ТРИТЕ "З"  и  КАК СЕ СТАВА ХЕЙТЪР .

Изграден и защитен, човек обикновено се превръща в родител. Тогава става интимен с ОБРАЗОВАНИЕТО, АЛИАНСНИТЕ РОДИТЕЛИ, а защо не и с БАЩИТЕ-КАРТЕЧАРИ ...

Докато чаветата растат, добре е да им се напомня, че  СМИРЕНИЕТО  е висша форма на джедайското учение, а  ВЕРОУЧЕНИЕТО FOR DUMMIES  никога не е било толкова актуално.

След това идват периодите на евоВЛЮБцията и  ОДАТА ЗА РЕВНОСТТА, а в по-късните етапи настава TILFОМАНИЯ, ВРЕМЕ ЗА FILF, КОЛЕДЕН MILF  и  ГРУПИРАНИТЕ АТАКУВАТ

Разбира се, любовта и страничните ѝ ефекти не са постоянно явление, и в един момент помъдрелите започват да се интересуват от ФИЛОФОБИЯТА  и ДВУСОЦИОЛИЧИЕТО  в обществото, както и  от  ПОЛИТИКА .

Покрай всичко това, винаги актуални ще са и МНОГОСТРАДАЛНАТА НЕДОЕ*А, ЗАПЪРТЪЧНАТА РЕВОЛЮЦИЯ, ЛЪЖАТА и ТЕЛЕДРИСИЯТА ...
 
Има още много!
За вас не знам, но на мен са ми полезни.
Чета си ги чат-пат и не спирам да си повтарям - ЗНАМ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ. НЯКОИ И ТОВА НЕ ЗНАЯТ.