Покрай началото на края (силно се надявам), т.е. протеста днес пред Министерски съвет, успях да говоря с двама от полицаите, охраняващи пред Президентството. Това не беше обикновено интервю, защото не ги интервюирах, а и те не знаеха какво правя. Задавах откъслечни въпроси в ролята на обикновен гражданин, който къде от любопитство, къде от нямане какво да прави, се интересува от позицията им. Озовах се там малко по-рано и десетките хиляди все още не се бяха събрали.

Силно позитивно впечатление ми направи нагласата на тези хора - разбираха, че ги използват! Знаеха много добре, че реално са част от протестиращите и че само и единствено поради служебното си положение са "от противниковия лагер". Споделям това с вас, защото е изключително важно всички искрени в намеренията си протестиращи (и различни от вече появилите се провокатори) да разберат, че НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ!!!

Колкото и налудничаво и веселинмариновски да ви звучи, това е факт!
Тези мъже на 100% разпознават боклука. Усещат го отдалеч, но страхът е този, който ги възпира да го изринат. Страх от неизвестното, от безработица, битовизми, отмъщение... Мафията, в лицето на настоящото политическо статукво, толкова здраво се е внедрила в управлението на държавата (т.е. и в структурите на МВР по върховете), че разбирам страха им. Но това не означава, че те не желаят промяна. Затова държа на тезата си - НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ!!!

Да протестираме, да стачкуваме, да парализираме всичко, докато и последната кифла в страната разбере, че нещо се случва, но да не закачаме силите на реда - те са с нас!
Провокаторите ще го направят - нали затова са им платили.
Футболните агитки ще го направят - нали затова живеят.
Бригадите с  вратовете и ниските чела ще го направят - нали това им е работата...

Да не си цапаме ръцете с това и да бъдем постоянни в протестите!
И крайно време е да се идентифицира политическата сила в лицето на способния си лидер, който да поведе протеста и поне за един цял мандат да почисти боклука...Ето какво сглобих от разговора с полицаите:


Момчета, очаквате ли размирици тази вечер?

Не... виж, че това са обикновени хора, даже има и майки с деца.

А вие на коя страна сте?

Много питаш. Да не си със скрита камера?

Ами, питам... Чакам си компанията.

Иди тогава по-назад, че иначе ще трябва да те арестуваме.

Това не го вярвам. Вие сте с нас, бе!

Докато съм с униформа, съм на работа. А тя е да не позволя да стават противообществени прояви.

Е, то Обществото в момента си помага - вика срещу Октопода.

Затова и си поговорих с теб. Отстъпи назад!

Последно - провокаторите ги познавате. Появиха ли се вече?

Още не, но ги очакваме по-късно. Първо трябва да ги организират...14.06.2013