Керванът си върви... кучетата си лаят.
Кой не знае тази мъдра приказка, кой не е чувал за нея!


В светлината на шестия ден от началото на протестите, дойде време да си я припомним. Не за да мъдруваме и оригиналничим, а за да си отговорим на въпроса:

КОИ СА ОТ КЕРВАНА И КОИ СА КУЧЕТАТА?

Работата ми е свързана с много срещи и логично в последните няколко дни, темата рано или късно отива към случващото се по площадите. Трябва да ви кажа, драги зрители и радиослушатели, че извън центъра на София, епицентъра в главите на мачканите с десетилетия наши съграждани не е никак протестивен... Те не вярват на протести! Вярват на телевизията, новините и вестниците... ако въобще се интересуват от ставащото! За тях Олигарски е онеправдан страдалец, станал жертва на гамени и биропийци, които "с промитите си мозъци" не са му дали "и един ден шанс да поработи". А Пеевски е "стават и грешки, нека назначат някой друг и нещата ще се оправят"...
Т.е. пак ще вършим работата на останалите!
Но, това е нещо нормално, още Парето го е казал - 30% вършат онова, която биха свършили останалите 70... (перефраза).

Казвам това с пълната отговорност и съпричастност към случващото се!
Умишлено се бях самоцензурирал на тема политика, защото в последните избори така и не намерих "своите", а като мен са били поне два милиона избиратели! Писал съм неведнъж каква е причината за това, но политиците, на които бих симпатизирал, продължават да си мислят, че хората трябва да се "издигнат" до тях, а не те да слязат при хората, за да им помогнат в "издигането".

"Катализаторът" Пеевски ми дойде в повече. Дотолкова, че заедно с двата милиона, споменати по-горе, си казахме "АМАН"! На турски при това...
И го казахме не само ние, но и полиция, военни, държавни служители... Да, те го казват плахо и завоалирано, но това е, защото ги е страх! Нормално - всеки има семейство и се притеснява за доходите си. Просто в един момент чашата прелива.

Събрахме се на площада в петък, събираме се всеки ден, но докога и за какво?
Не е ли време тази "народна любов" да стигне до реципиентите си?
Не ви ли липсва МЕДИАТОРЪТ, който да канализира и материализира справедливите и логични искания на хората?
Няма ли да е тъжно, ако за пореден път очевидно чистите и "излъгали се" да плуват в ла*ната на политиката личности останат зад борда?
Искам го този МЕДИАТОР!
Да се покаже, да поеме отговорността си и да обясни на хората с думи прости:
 - откъде идва
 - накъде отива
 - защо го прави
 - срещу какво го прави
 - как ще го направи

Мога да задам още много въпроси, но не това е целта - питането го може всеки. Докато питаме, оялите се непукисти продължават да са легиТИМното правителство и народно представителство! Да пишат лобистките си закони и кадруват мафиоДСките си позиции. Колко дни смятате ще издържат будните граждани на площада, ако всеки ден е един и същ? Не мислите ли, че идва ред за по-други действия?

Конкретика?
Моля:

 - преминаване към стачна готовност и стачни действия с ясно и просто искане: предсрочни избори
 - гражданско неподчинение, вкл. блокиране на важни пътища с ясно и просто искане: предсрочни избори
 - бойкот на всички медии, зад които стоят лицата, срещу които протестираме, с ясно и просто искане: предсрочни избори
 - бойкот на банките, за които се знае, че финансират тъмните дела на "любимците" ни, с ясно и просто искане: предсрочни избори

Добре, получаваме предсрочните избори и какво правим?
ГЛАСУВАМЕ!
За кого?
Всеки по съвест, но поне със сигурност знаем за кого да не го правим.
Аз ще дам глас за МЕДИАТОРА, защото вярвам, че ще се появи.
И ако и този път не се получи, е*аси народа сме...Знам, че звуча малко превъзбудено, но това е логичната, човешка реакция на наглостта и безочието, заливащо ни от десетилетия "преход". Много се изписа напоследък, прочетохме истински полезни и трогателни материали. Време е за действие!
За да не се разпилее тази позитивна енергия и ясно да се знае КОИ СА ОТ КЕРВАНА И КОИ СА КУЧЕТАТА?

Аз куче не съм.
06.2013