МНОГОСТРАДАЛНА НЕДОЕ*А (преведена от Кръстьо Пишурка)

Знам какъв риск поемам, започвайки да чукам... по клавишите!
Знам колко по-мия и най-лонови торбички с нечистотии ще захвърчат към нескромната ми личност!
Знам и че нищо не знам.

Но, както всички са чували, някои и това не знаят.

В приказката по-долу ще засегнем отново темата за самодостатъчност, очаквания и още нещо. Още нещото ще е от женски пол и небрежно подминавайки добреоформенияТ му триъгълник, ще насочим вниманието на аудиторията към нещо много по-важно. Какво е то, ще разберете в следващите редове.
Имало едно време една мома.
Тъй като била първа по рода си, ѝ викали Ева. Името идвало от галеното обръщение на съкратеното "евала".
За да не развалям хубавото повествование, повиках на помощ колегата Вазов - да преразкаже той во кратце за какво иде реч. И той каза:

"Някой немски граф, Сигфрид, тръгва на война против маврите в Испания и оставя в неутешима скръб жена си, младата графиня Геновева. Току-що се отдалечава, наместникът му, Голос, се явява пред графинята с оскърбително предложение, което тя отхвърля с негодувание. Мъстителният Голос убива верния й служител Драка, нея хвърля в тъмница, а пред графа я наклопва, че я заварил с Драка. Разлютеният граф му праща заповед да погуби невярната съпруга. Но джелатите, натоварени от Голоса с тая мисия, смиляват се за графинята и я оставят в гората, в една пещера с детето й, на произвола на съдбата, а Голоса излъгват, че са я посекли. След седем години графът се връща от война, злочест, и от едно писмо, оставено от Геновева, узнава невинността й и оплаква ранната й смърт. Той сковава във вериги Голоса, който полудява от гризене на съвестта. После графът, за разтуха, отива на лов в гората и намира случайно графинята в пещерата с детето й и една сърна, която ги хранела с млякото си. Те се опознават и радостно се връщат в палата."

Такива работи, дами и господа. Война, любов, раздяла, неприлично предложение, морал, мъст, милост, късмет и възмездие! Така са се движели нещата в онези достойни времена на благородници и принцеси.
А какво става днес - дойде Костов и всичко се развали... Простаци!
Добрите патриархални отношения са стъпкани от мръсния капиталистически ботуш и доскорошните чисти и верни Геновеви се превърнаха в най-обикновени недое*и... И не само това, но обвиняват за стореното цялото мъжко племе!
Вроденото ми чувство за справедливост крещи от този факт и веднъж осъзнал го, в миг се спускам да позачистя лицето Адамово, и да обясня на многоуважаемите дами къде грешат.

Грешката, драги, е зад плешката!
Буквално.
Там тупка сърцето, а то лъготи момето.

Първо ще изброя заблудите, тлеещи в огнището на недое*ството, после ще формулирам с думи прости цялостната си теза, а за десерт ще се опитам да напиша най-искрена и нелишена от доза (само)ирония рецепта как да се избавите от тази упорита и труднолечима полово предавана тегоба. 
ЗАБЛУДА №1 - СЪРЦЕ
Нека се знае: сърцето е мускулест орган, чиято основна функция е помпането на кръв!
Всичко останало са алабализми. Те водят до могъщи девиации, които повличат след себе си порои от незаслужени адмирации.
За кого ли?
За ЛЮБОВТА, разбира се.

Била мила,  била драга.
Била истинска и държала влага.
Побеждавала всичко и даже Смъртта,
и те носела надалеч на своите крила...

Може и така да е, но не сочете сърцето!
Сложни ментални процеси на ниво кора и подкорие са главните виновници за това чувство, а и Еволюцията е убедила навремето Подборът да го закрепи към грешния ни код, само и само да се смести в графика и да пусне в срок новото си произведение - Homo Sapiens.


ЗАБЛУДА №2 - ЧУВСТВА
Любов, омраза, обич, неприязън, привързаност, състрадание, непукизъм, егоизъм... десетки са. Всички те са продукт на мисловната ни дейност и като такъв, би трябвало да се поддават на контрол. За да се случва това, са необходими шепа изисквания:
 - зрял индивид (личност)
 - първи седем години (възпитание)
 - работещи задръжни реакции (самоконтрол)
 - адекватност в обитаваната среда (самосъхранение)

Ако се разпознавате в този списък, не би трябвало да имате недое*ските неволи... И въпреки това, мнозинството уж зрели, самостоятелни и добре възпитани дами, продължават да допускат векове наред една и съща грешка.


ЗАБЛУДА №3 - ОЧАКВАНИЯ
Темата за самодостатъчността я бистрихме преди година. Мнозина ме обвиниха за егоист и омерзени ме посочиха с пръст. Не им допадна тезата, че е редно първо да изградиш себе си, преди да даваш акъл на другите как да го правят. Не разбраха, че очакванията са различни от стремежите и че първите водят единствено до разочарования, а вторите ни държат за ръката доживот.
Не мисля да се повтарям, линкът по-горе не е спирал да работи... :-)


ЗАБЛУДА №4 - СЕКСУАЛНОСТ
Дадена ни е като средство за повишаване КПД-то на размножаването. Превърнали сме го и в начин за гарантирано (само)удоволствие. Дали ще се възпроизвеждаме, дали ще се търкаме едни в други по двама и по трима, дали самотно ще развиваме предмишниците си - тя движи почти всичко, което носи на движение... :-)
Огромна сила, често несправедливо подценявана, сексуалността може да ви изстреля в друга галактика, или да ви закопае надълбоко. Интересното е, че и в двата случая се минава (или пък не) през едни приятни състояния, на които в Родопите им викат оргазъм.


ЗАБЛУДА №5 - ВЪЗРАСТ
Мощен фактор, динамичен и непредвидим, само в рамките на няколко години може да ви извърти на 180 градуса! Класически пример е оргазмът от горния абзац, който след една възраст може да премине в астма...Обратното движение не е наблюдавано.

Разбира се, има още заблуди - суета, самолюбие, липса на самочувствие, недооцененост, кризи на детската, младата и средната възраст, сериална мозъчнопромитост, семейна работническо-селска среда... и т.н. Като цяло, всеки наш недостатък спомага за изграждането на типичният лузър, еволюиращ в хейтър, за да се възнесе в завършен депресар.
И така, драги читатели, имаме темата, имаме и заблудите, време е да развия тезата.
Казано с думи прости, метафорично перефразирана, концепцията за недое*ството е продукт на всички горепосочени заблуди. Моля, не се подвеждайте по буквалния прочит на прилагателното недое*ана, или състоянието недое*аност. Използвам ги, за да придам по-обемнопиперлив прочит на проблема... :-)
А проблемът е ОГРОМЕН! 
Огромен, колкото е огромна разликата между двата пола, както и невъзможността за надеждна и продуктивна комуникация. Развалените телефони са ежедневие в общуването между мъжа и жената, а вредите от това са в тясна връзка с броя на бракоразводните дела и непросъществувалите на пръв поглед перспективни връзки. Жените не спират да залагат на картите "нежен" пол, Венерин хълм, дини любеници, изотзадъчни перспективи, гълта-чисти-готви...  Мъжете пък се възползват от предимствата на този преобладаващо мъжки свят и надценявайки се, че владеят положението, често го отнасят до пълно капо! На този етап ще оставим по-неприятно миришещите двукраки за следващ разговор и ще се върнем на нежната и по-лицеприятна половина.

Преди години беше актуална книгата "Мъжете са от Марс, жените от Венера". Не ми стигнаха нервите да я изчета цялата, но докъдето стигнах, бях съгласен на 100%. Стотици други автори са опъвали локуми над тази проблематика, със сигурност и бъдещето няма да бъде пощадено... Логично, темата е пиперлива и винаги ще е. Лесно е да го опишеш, трудно е да му повлияеш!

ОПИСАНИЕ
Недоволни, разочаровани, обидени, негативнонатоварени, самозатворили се, изолирани, посочени с пръст... Милиони дами бродят по черно-белия свят и кълнат мъжете (или себе си), че са такива. Оплакват пропиляните години безразсъдно инвестирано време да:
 - разберат и бъдат разбрани
 - обикнат и бъдат обичани
 - изградят и опазят изграденото
 - възпроизведат и възпитат възпроизведеното

Ами, ни стааа, драги... не и по този начин!
Вие може да сте от Венера, но мъжете не са. Дали от Марс или от майната си, няма значение. Важното е, че не са от вашата планета. От много по-далечна са. Планета, на която нещата са много по-прости и логиката, целесъобразността и скачените съдове работят безупречно!
Да, там е малко по-скучно (според вас) и доста по-еднопластово (отново по ваша преценка), но на мъжете им е перфектно. И удобно. А понеже са егоисти, малцина биха сменили удобството с многопластовото и безкрайнообъркващомазохистично анализиране на анализата заради самите анализатори...

Недое*ството бива емоционално, духовно, сексуално, социално и т.н. Най-често е свързано с неоправдани очаквания,  вървящи ръка за ръка с подтисната експресивност, малодушие и огромни дози разочарования. Почти винаги има хроничен дефицит на постоянство, конкретна цел и работещ алгоритъм за постигането ѝ.
Знам, знам, че съм циничен, но едно от значенията (за съжаление рядко използвано) на тази дума е наричането на нещата с истинските им имена. Дискусията може и да не реши проблема, но поне няма как да го задълбочи.


ЛЕЧЕНИЕ
Преди да започнеш да лекуваш нещо, редно е да знаеш какво е то. От изложеното дотук би трябвало да е станало ясно, че използвам думата "недое*ство" като метафора, с която се опитвам да опиша вечното разминаване между мъжа и жената, техните очаквания, помисли, чувства и психосексуални въжделения. Разминаване, което не е продукт на криво написан генетичен код, а е изцяло резултат от нежеланието на двата "враждуващи" лагера да седнат и да се нае..., пардон - разберат. Разбирането не е задължително да стане само с говорене. Даже е силно препоръчително преди да седнат (легнат) на масата (леглото) за преговори, да поинвестират в неща като самостоятелност, себеизграждане, авторитет, самочувствие, смиреност (не библейска)... резултатът от подобни предпреговорни занимания обикновено се нарича помъдряване. Ако и след такава подготовка не се стигне до приемливо статукво, добре е преговарящите да си погледнат отново в гащите и да осъвременят информацията за пола си...


КОНКРЕТИКА
Уважаеми дами, за да ви е максимално лесно общуването с другия пол, ето ви:

ПРАВИЛО №1 - ВСИЧКИ МЪЖЕ СА ГЪЗОВЕ!

Да, с различни нюанси и изразеност на белезите, но ГЪЗОВЕ.
Третирайте ни като такива и няма да имате проблеми с недое*ството!
Като всеки гъз, мъжът има нужда от грижи - да му е топло, меко и чисто (това е опция). Можете да сядате на него колкото си искате, но го третирайте с внимание и уважение - не е за един ден. И никога не забравяйте поговорката "Гъз глава затрива"!

ПРАВИЛО №2 - мъжете сме подвластни на синдрома за "новата крава"!
Колкото и да ви уважаваме и обичаме, появи ли се НОВАТА, нещата загрубяват. В зависимост от силата на мъжките "ангели", действията му могат да варират от изолирани нечисти помисли до мощен извънбрачен секс, понякога усложняващ се със задбрачен живот (да не се бърка със задгробен) и извънбрачна бременност (да не се бърка с извънматочна).
Какво да правите в такава ситуация ли?
Нищо!
Оставете го да се наиграе, а ако това не ви устройва, просто го напуснете. И благодарете на Съдбата, ако въобще го дискутира с вас - значи ви уважава.

ПРАВИЛО №3 - изхвърлете в коша всякакви очаквания и заложете на конкретни цели! Очакванията ви правят слаби, а и често водят до разочарования. Стремежът, целта към нещо, е продуктивната и успешна формула. Ако очаквате мъжът да ви дари с уникален оргазъм, за който да се хвалите на приятелките си поне седмица, просто отидете и си го вземете! Ето ви цел! Същото важи за почивката на море, ските, ремонтът на апартамента, тройката със съседката... :-)

ПРАВИЛО №4 - мъжът има въпюща необходимост от лично пространство! С годините се увеличава. Разбирайте го като време за единение, хоби, бира, риба и т.н.
Не, че вие нямате, но разберете, че за гигабайтите информация, с която го заливате денонощно, по-удачен избор са приятелки, съседки, колежки и прочее инвентар. Те ще ви разберат прекрасно, даже и в спор може да влезете... т.е. ще е интересно.

ПРАВИЛО №5 - ако успеете да приемете и заживеете с посочените дотук правила, останалите не ви интересуват. Има още много, но те са най-обикновен субпродукт...
Позитивен отговор на този абзац означава, че сте съвременна, мъдра и самостоятелна личност, готова на всичко и знаеща как, с кого и кога да върви по предначертаното ѝ от Провидението.

П.П.
Ако сте и красива, живеете в България, около и под средна възраст, очаквам... пардон, имам за цел да оставите координатите си в полето за контакти. ;-)  

01.2014