Казват, че 80% от медиите били на Пеевски, т.е. на мафията у нас. Ако сложим и ДДС-то, нека ги заформим на 96%!
Остават 4%, на които криво-ляво можем да се доверим.
Хайде тогава, ако наистина заслужават доверието ни, тези мизерни четири процента да направят така, че благодарение на обективност и професионализъм, да информират правилно сериозно дезинформираното ни население.

Ето един простичък и сигурен начин, скромно наречен М.У.Т.Р.А.Г.О.Н. (Медии Ултимативно и Тотално Разкриват Агентурата, Газеща Онеправдания Народ). Можете да си измислите и ваш акроним, това са подробности... :-)
Каква е идеята?
Изработване на национален справочник (индекс, регистър) по региони (градове, села), относно тъмните "ситски лордове" (ТСЛ), дърпащи конците в Татковината.

Кои са ТСЛ?
 - политици
 - бизнесмени
 - магистрати
 - общественици
 - силни на деня...

С какво се занимават, кои са фирмите им, как са стигнали до подобен "индекс", кои са "баджанаците" и "шурулейковците", с които орат вече четвърт век по родните финансови полета.

Нека се знае всичко за тази тъмносива "икономика", за да могат и в най-забитото село най-после да прозрат за кого гласуват, когато циклично се завъртят избори.
Нека тази информация излезе наяве, да се осъвременява и всеки по всяко време да може да я ползва.

След като оцелялата част от Обществото ни направи анонс и показва вече трета седмица, че е активен "играч" в процеса, наречен управление на държава, редно е цялата тиня на четвъртвековния ни "преход" да бъде ревизирана. Да влезе в учебниците, ако трябва!
За да престане баща ми да се чуди всеки път като му кажа, че БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ са едно и също.
Че СДС ги създаде ДС и пак тя ги провали.
Че и Европа, и САЩ, и Русия са мащехи, и си гледат интересите, но едните имат култура и използват лубрикант с нежна музика, а другите ти го натрисат сух, с пясък и след тях потоп.
Че Костов не е черен, но се събра с лоши другарчета и така и не се научи да обяснява и говори с хората...
Че...
Че...
Че...
Много са "че-тата" и за да престане нацията ни да живее между "Нувинити" и "Славиту", редно е точно тези четири процента медии да се размърдат. Да получат подкрепата на живналото Общество и бързо да добавят една нула след четворката.
Защото като баща ми са 80% от населението ни!
И не те са виновни, че не знаят, а ние - че не сме им казали!


Знам, че има останали честни журналисти, публицисти и неоцапали се активисти, които разполагат с всичко нужно, за да се осъществи подобен проект.
Знам също, че има изпитани и безопасни начини, подобен регистър да остане чист от гонения на Прокуратура и стотици дела, заведени от "потърпевшите".
Знам и че нищо не знам, но милиони са и това незнаещите...

П.П.

Вече се появи пример, но това е само началото - какво да не четете (ако си пилеете парите за вестници)

"Телеграф"
"Уикенд"
"Монитор"
"Политика"
"Борба"
"Меридиан мач"
"Труд"
"24 часа"
"Стандарт"

Какво да не гледате (ако си губите времето с телевизия)

Тв7

Какво да не браузвате (ако сте съвременни и ползвате интернет)

Blitz.bg
Vsekiden.com
Bnews.bg
Monitor.bg
Inews

И т.н... и т.н...
07.2013