Такава ми е работата, че се научих да разбирам от маркетинг, управление на хора, връзки с обществеността. Все неща, които би трябвало да знае и всеки частен предприемач, или собственик на някакъв среден бизнес. Иначе казано - средната класа, "ситите и доволни" граждани, които останаха непредставени в най-жалкото Народно събрание от най-новата история на България.

Разбира се, на протестите не са само те, а всеки нормален и трезвомислещ сънародник, на който му пука какво се случва в държавата.
Та, всички тези хора си задаваме един логичен и актуален въпрос:
чий велик партиен ум снесе тезата, че чрез насилие над "тълпата" протестът ще бъде овладян и хората ще се приберат по домовете си ?!?

Колко ли трябва да си неопитен, заблуден и тотално неподготвен за такава ситуация в 21 век?
Колко ли опит имат и какви учебници четат набедените PR-ри на властта, че съветват давещите се в собствената си помия настоящи депутати как да потънат по-бързо?
Колко ли от държавните пари са похарчени за подобни ялови еквилибристики на гърба на всички ни...

Неуважаеми временно управляващи, ще ви дам безплатен и откровен съвет как би (и как не би) трябвало да се постъпва в случаи като днешния.
Защо ли?
Защото пилеете времето, ресурсите и търпението на седем милиона българи, както и вашите собствени.


КАКВО НЕ СЕ ПРАВИ

1. Да изпратиш полицията да бие жени и мъже с вдигнати ръце, при положение, че вече и баба ми знае кои са провокаторите, кой им плаща и по колко...
Това, неуважаеми, само сплоти още повече хората и ги надъха да се борят докрай.

2. Да плащаш (с риск да те хванат) на футболни агитки и прочее радикални миазми, които трябваше да се влеят в протеста и да провокират насилие, което пък да задейства полицията. Рядка форма на туземна глупост!
Защо ли?
Защото въпросните радикали личат на фона на гражданите като Бареков на празен площад!
Защото полицията (с изключение на дузина изроди, които си бият и без протест) не гори от желание да пребива съгражданите си. И то без причина, в името на правителство, което тя (полицията) също не желае.

3. Да продължаваш да наливаш милиони в медии, на които вече никой няма доверие. Да, тиражите все още вървят, но и на това му се вижда края. Лица като Пеевски, Кръстева, Бареков и още поне дузина крепостни на мафията, са вече с еднопосочен билет... Колкото и да захлебвате идиотизираните ни сънародници, те започнаха да си задават въпроси. А това е лошо за вас...

4. Да зомбираш и унижаваш депутатите и съпартийците си, сред които (колкото и да е странно) има и свестни хора.
В името на какво?
На келепир, разбира се!
И страх, че евентуален неуспех (а той е вече факт) ще задейства функцията ти на бушон и ще стане това, за което си създаден - да изгориш. А поръчителят на фойерверка ще си намери следващ - я Първанов как напира за нови подвизи...


КАКВО СЕ ПРАВИ

1. При положение, че си изхарчил толкова милиони, за да манипулираш вота и да отстраниш главните опоненти (ГЕРБ и дясното), след победата би трябвало лееекинко да се снишиш.
Защо ли?
Защото всички видяха как се стигна дотук. И не им хареса!
Вместо да развявате байряка на наглите властови изцепки, трябваше просто да позабаламосате, да попротакате, да назначите послушни марионетки, които държите с компромати - все неща, които отлично владеете. Така нямаше да се стигне до протест и в най-лошия случай народния негативизъм щеше да си остане по сутрешните телевизионни блокове.

2. При положение, че правителството е тотално зависимо от извиващи ръцете ти партии (макар и родствени), след създаването на крехкото парламентарно мнозинство, за да се харесате на нехаресващите ви, трябваше да озаптите клоуна Сидер, да прикриете феса с цилиндър, а вместо ушанките, да сложите ленени широкополи шапки - лято е все пак...
Защо ли?
Защото всички видяха чучелото на Олигарски, обдухвано и подмятано от "партньорите", безпомощно изпълняващ поръчки, някои от които мокри... за България. И не им хареса!

3. При положение, че си поел ангажименти към "спонсорите" и руските амбиции за геополитически гаргари, след постигането на парламентарно мнозинство, би трябвало мазно и двулично да изчеткаш Европа и САЩ, че "проевропейската" посока на държавата ни не е под съмнение.
Защо ли?
Защото всички видяха мачовските изхвърляния на Вигенин. И не им хареса!

4. При положение, че си инвестирал милиони (държавни) средства в медийна империя (при това наследена от Борисов), след овладяването на държавния апарат, би трябвало да разиграеш "медийна пролет" във въпросната империя и така електоратът да си помисли, че най-после има свободна журналистика.
Защо ли?
Защото всички видяха колко жалки и безлични могат да бъдат т. нар. "воини на словото" у нас. И не им хареса!


 

Имам още много точки, неуважаеми!
Но, без пари - толкова.
Откъде знам всичко това ли?
Откъдето всички - първи седем години, семейство, приятели, образование и човечност.
Не искайте оферта за още - няма да имате време да я получите.
Защо ли?
Защото сте пътници...07.2013