Тази седмица са Евроизбори 2014.
Пак тази седмица, малкото развиващи се и многото вегетиращи БГ граждани, ще се разходим до урните, за да гласуваме за  Европарламент.
Някои ще се упражняват, други ще се изпражняват, но каквото и да правим, накрая ще излъчим едни БГ евродепутати.

Тези избори ще са генерална репетиция за предстоящите извънредни. Ще покажат резултата от всичко, случило се през изминалата година и имаше ли смисъл от най-дългия в историята на Европа (а защо не и света) протест.

Обръщам се към всичките си познати, приятели, техните познати и техните приятели. Нека те направят същото, за да осмислим този изборен ден. С общи усилия да покажем на орките и Окото, че в тази държава все още има хора, които искат да живеят цивилизовано и с морал.Личното ми мнение е, че вотът би трябвало да е задължителен и явен. Знам, че има много ЗА и ПРОТИВ тази теза, а и целта ми не е да създавам диспут.
И понеже много държа хората да практикуват това, което "проповядват", споделям с вас, че ще гласувам за кандидатите на Реформаторски блок.

ЗАЩО?

НЕ, защото идеално покриват изискванията ми.
НЕ, защото съм убеден, че ще защитават на 100% ценностите ми.
ДА, защото са най-близо до визията ми за бъдещето на държавата България, част от Европа.

Всички останали кандидатури ми миришат на КГБ, ДС, еФтино, пошло и нагласено. Или пък крайно неосъзнато... т.е. избирам най-малкото "зло".

ЗАЩО са кавичките?

Защото въпреки дузините забележки и особени мнения, които имам за партийната система у нас, по-добро към днешна дата не е измислено! И всеки път, когато червени чичковци и съветизирани лелки, или пък опростащени Бай Ряковци ми разправят как всички са маскари, аз виждам и чувам просто шума на парите. Единственото нещо, което ги интересува!

В случай, че за пореден път активните, интелигентните, мислещите и можещите предпочетете в неделя да отидете за риба, гъби, в МОЛ-а и "просто да не ви занимават",  след това се сърдете на себе си.
За чалгата.
За простотията.
За липсата на образовани и възпитани хора по улиците.

Историята е заличила къде по-велики нации от българската...


5.2014