Бегъл поглед назад в историята показва, че сапиенсите винаги сме живели в групи.
В настоящето отново сме групирани - бедни/богати, сини/червени, интелигенти/чалгари и т.н...
Онлайн сме групово, работим групово, щастливи сме и нещастни групово.
Защо и да не се обичаме групово?
Защо да е валидна поговорката "Чуждото е общо, а моето само за мен"?

Знам, че в защитата на тази теза ще съм доста самотен, но пък нищо не ми пречи да опитам - току виж намеря група, мислещи като мен.
За който не е разбрал, в долните редове ще се говори за групова консумация. На чувства, емоции, сексуалност, ситуации, отговорности. Ще се опитам да направя преглед на наличните форми, различни от класическото 1+1, а именно 1+2, 2+1, 2+2, 3+3 и прочее арабски оргически числа.

Щем не щем, ще трябва да се взрем в историята, защото най-често топлата вода и колелото са открити и патентовани именно там. В случая ще започна отзад напред и вместо с лека руменина по бузките да спомена числото три, директно и с летящ старт ще ви метна в определението на думата с гръцки произход ОРГИЯ:
групово полово сношение, религиозен празник свързан с вярванията на много древни народи. Изповядвала се от древните гърци, римляните, египтяните и др.
Както се вижда, все "прости" цивилизации...
За римляните празненството било в чест на бога на вината и веселията Вакха (оттам идва и думата вакханалия). Оргията предхождала римския празник на Сатурн (Дионисий Велики).

Прескачаме няколко столетия и надничаме в царските дворове на Европа. Въпреки здравата ръка на Църквата, "богопомазаните" аристократи били меко казано нескромни в разбиранията си за веселие - яко разврат и промискуитет (партньорско разнообразие). "Произвеждането" на красивите дами в придворни не било случайно - това бил сигурен начин монархът да ги държи около себе си, готови за употреба. А тя често е била групова...

Още крачка-две и попадаме в 20-ти век и т. нар Бел епок (от френски "Хубавото време"). Рай за прогресивно и свободно мислещите, разцвет на всеки и всичко. Липсата на война и относителното спокойствие на континента, карало хората да се държат естествено и логично, като част от естеството се фокусирало върху свободното поведение...

След това ни настигат Уудсток, ранното порно, закъснялата ни с поне 30 години сексуална революция. Все неща, които в пряка реч бумтят върху тъпанчетата на твърдоухите пуритани и им навират в лицето думата секс, секс, секс ...

В наши дни груповите изпълнения се приемат от обществото ни със завидно двуличие. Официално е заклеймено и греховно, но неофициално няма мъж или по-разкрепостена жена, които да не са си пожелавали разюздана масовка в стил гениалния филм на Кубрик "Широко затворени очи".
Защо така, бре другари и другарки?
Защо цял живот си кретате с този двоен стандарт?
Толкова ли е срамно или непочтено да си кажете как ви се иска да си награбите две-три бамбини (ако сте мъж), или да ви погнат един-два жребеца (ако сте жена)... Не е ли по-срамно да веете знамето на "почтеността", а вечер да развивате предмишниците пред ХХХ каналите?

Знам, че задавам отговори.
Сексуалността заема сериозна част от мозъка ни и далеч не е съсредоточена само в кората. Дълбоко в подкорието, древен и потаен, този мощен двигател бръмчи здраво в главите на земляните. Генерира огромна енергия, която обаче се пилее или потиска от двуличието на социума.

Защо мераците за пупкуване и съешаване нарастват след употреба на алкохол (или подобни "декапитации")?
Защото отпадат задръжните реакции.
Какво значи това?
Значи, че се стискаме да си поискаме... т.е. да загребем с две шепи това, от което имаме нужда.
Защо е така?
Защото така са ни възпитавали.

Какво излиза - естественото ни поведение, изчистено от възбрани и църковни норми, повелява на Аз-а да оре наред! Да загражда, оножда и възражда крехкото женско самочувствие и да компилира минусите на "обществения срам" с плюсовете на "е, няма такъв кеф"!
Женският вариант не е по-различен. Просто дамите ги възпитават от малки, че веднъж скъсано, "цветето" им нивгаш веч не ще разцъфне. И трябва да мине поне десетилетие, за да разберат, че "откъсването" е просто "мръсната" работа, която някой градинар трябва да свърши. Все едно да отстраниш летораслите... Едва след това започва буйния цветорастеж, на който би завидяло всяко изискано "оранжерийно" изложение.

Какво е необходимо, за да се осъществи груповата среща?
1. Минимумът е числото три.
2. Желателно е поне двама от масовката да се харесват, за да дадат личен пример.
3. Участниците да са разкрепостени в мисленето си и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да не са пропуснали първите си седем години.
4. Подходяща атмосфера, среда и спиритуални фактори, подпомагащи и улесняващи провеждането на "сесията".
5. Предпазни средства. Много важен елемент! Иначе става едно омесване, след което в най-добрия случай ще се чудите откъде се взеха тез чудни представители на Царство гъби...
Може би има още изисквания, но засега тези са достатъчни, т.е. имаме ли горното, кръжецът ни е в кърпа вързан!Нека сега разгледаме различните комбинации, в които лирическите ни герои ще могат да се миксират.


Класическа тройка

Това е най-често срещаната и най-приятна за един мъж ситуация - да се цамбурка в прегръдките на две жени. Причината за тази популярност на формата, е немалката вероятност две приятелки да се харесват и отвъд приятелсвото си... Когато в такава ситуация се появи симпатичен екземпляр, който те не биха върнали, пътят на най-малкото съпротивление е да си го поделят.
Друга честа причина е, когато приятелката на екземпляра, с цел да го задържи или очарова още повече, му устройва завиден к*р капан с два катинара!
Третата причина е стратегическа - дръж врага близо, за да го контролираш, т.е. ако девойката има съмнения, че екземплярът ѝ захожда по чуждо, тя му сервира чуждото на тепсия и така държи юздите изкъсо.


Епична тройка

Епичен в превод означава славен, величав. Точно това очаква всяка жена, дръзнала да бъде завъртяна на "чевермето" на подобно общуване.
Не е толкова често срещана, както класическата, поради следните причини:
 - малцина дами се осмеляват да бъдат употребени по подобен начин
 - малцина господа са склонни да споделят "трапезата" си с ближния.
Има и добри страни, разбира се:
 - дамата получава пълна задоволеност
 - господата могат да си почиват и не се напрягат излишно
 - положеният труд и споделената емоция сплотяват и създават близост.


Класическа четворка

Тук нещата са ясни - две двойки се срещат и покрай общите интимни ласки, в един момент сменят конфигурацията. На принципа "чуждата кокошка - патка", такова общуване винаги сплотява "колектива", като единствения риск е въпросната сменена конфигурация да остане трайна... поне до следващия път.
"Изобретение" на ХХ век е суингарското движение, където семейни двойки целенасочено се менкат с други такива. Целите са ясни - разнообразие и търсене на нови подиуми за изява.


Епична четворка.

Тази форма, както и следващите, поставя началото на казуистиките, т.е. редките и бутикови изпълнения. Дали ще е с една дама (милата) и трима господа, или с три дами (задължително бисексуални) и един щастливец, шансът да попаднете на подобна благина е много малък (освен ако не си платите, но това е друго).
Като казах казуистики, редно е да спомена и легендарните Малък шлем (мъж с две сестри/жена с двама братя) и Голям шлем (мъж с майка и дъщеря/жена с баща и син). Легендарни са тези термини, заимствани от спорта, но предимно остават в мокрите сънища на бленуващите.


Оргия

В началото на този "труд" споменах, че древните често са практикували тази форма на общуване и забавление. И защо не - дай му на човек хубав повод (празник), добро вино и приятна и разкрепостена компания, и му се чуди после защо ги пише тези работи...
В днешно време е изключително рядко срещана форма на сексуално общуване, освен ако не е щедро заплатена от новобогаташ с лесни и бързи доходи. Но, както казахме, това не се брои. Тези неща трябва да стават спонтанно и да ти идват отвътре.


 
Без претенции за изчерпателност мисля, че няма нужда от повече примери и видове групова консумация. Целта ми не е да правя класификация на тез благини, а да извадя на преден план предимствата и недостатъците им.
Груповото общуване несъмнено е факт, макар и не толкова често срещан. Хората, които някога са се докосвали (или продължават да се докосват) до него знаят, че съществуването му прави живота по-интересен и ако щете, по-лесен. Веднъж метнати на леглото, отношенията между участващите стават чисти и ясни - като обърнати карти. Няма ревност, недомлъвки, съпружеска импотенция, женско "главоболие", напрежение. Синдромът на "новата крава" (или бик) отпада като фактор, защото всеки от участниците получава своето - различно, вълнуващо и позволено.
Недостатъците са като всяко нещо, отъркало се в несъвършените ни тела и мозъци - възможни са завист, ревност, интресчийство, двуличие... Но, къде ли ги няма? Затова в началото споменах задължителното изискване за наличие на първи седем години. Даже две-три по седем!

Нека за момент си представим, че в обществото ни доминираше не би-, а груповия модел, т.е. хората живеят не в семейства по двойки, а по тройки, четворки и т.н. Дали пък така нямаше да е по-добре и по-спокойно за всички?
Мюсюлманите отдавна са измислили харемите и те определено имат своя позитивен пример в семейното общуване, но там има едно несъвършенство - жената е в подчинение и не е равноправна на мъжа.
В еманципирания Западен свят такова неравноправие е недопустимо. Разбира се, и сега е налично финансовото "подчинение", т.е. жената се грижи за децата, а мъжът печели благините и в един момент, ако господинът реши да си бие камшика нанякъде, идват трудните моменти. Но не това е фокусът тук.
Идеята е, че ако живеехме в групи от по няколко човека (тип комуна), нещата щяха да се случват много по-лесно. Ето как:
 - налично мъжко и женско за всеки
 - разнообразие
 - липса на разходи около евентуални изневери (хотели, квартири и т.н.)
 - бракът и всичките му тегоби ще се изучава по история
 - децата ще си знаят родителите, но ще се гледат от всички
 - всякакви импотенции и сексуални дизордърс ще останат в историята
 - хората ще са много по-задружни и отговорни
 - всеки ще си знае мястото и ще е мотивиран и пълноценен
Разбира се, ще трябва да има ясни правила и да се спазват, но все пак говорим за индивиди с налични няколко по седем първи години...

Знам, знам - размечтах се.
Но защо пък не, някой ден може това да е устройството на обществото.
На друго място и в друг живот.


П.П.1
В така описаните състояния и комбинации (особено в първите три), зад всеки оргазъм се крие една голяма опасност - да се развие чувството за собственост у някой от участниците. С други думи - да се влюби.
Какво правим с влюбените?
Нищо - оставяме ги да си омръзнат... След време те сами ще потърсят групата.

П.П.2
Важно уточнение - говорим за групи с хетеросексуални представители!
Би се допуска само при жените...:-)


03.2013