Не му знам давността на този лаф (бюстабанлия), но наскоро го чух (здрасти, Коце) и ми стана много симпатичен. Звучи остро, но има и особен, добряшки елемент.
Преди дамската аудитория да ме е замерила с непрано бельо или употребена месечна санитария, бързам да уточня, че аз съм фен на бюстабаните! Обичам малки, стегнати, никакви, слегнати... Е, последните много не ги обичам, но важното е, че ще съм добронамерен, обективен и целеустремен!

Да, ще си говорим за гърди.
Да, женски.
Не, няма да сочим никого с пръст.
Не, няма да допускаме (много) простащини...:-)

Да се върнем при корените на термина.
И за ББ е ясно, че се заигравам с думата дюстабан. От турски, преводът е плоско ходило, т.е. плоскостъпие. Играта на думи очевидно злепоставя и се заяжда с тези представителки на реброто адамово, които не разполагат с особено развити млечни жлези. Както споменах, ще се опитам да защитя самочувствието им и да повдигна духа на общността. Така защитени и повдигнати, техните вторични полови белези със сигурност ще заплуват по-сигурно в морето, пълно с хищни мъжки акули.Какво са гърдите за жената?
На първо място - важна анатомична особеност, предназначена да накърми и запуши устата на гладното и ревящо бебе.
На второ място - мощен вторичен полов белег, с който жената привлича погледите на вечно ловуващите цицомани.
Има и други - произвеждат някои секрети, настръхват на студено, удобни са за пиърсинг, пречат при челна стойка, повод са за производството на сутиени и т.н.
Настоящото писание ще се фокусира върху първите две, защото те движат света на цицомана, а кинетичната енергия, която остава в излишък (тя е много, вервайте ми), е достатъчна, за да превърти няколко пъти света на Бюстабанлиите. Този свят се нарича Бюстауърлд и е особено популярен сред почти всички жители на планетата Земя. Често за доброто настроение се грижи звездата Бюста Раймс, бързата храна се продава в Бюстфети, а когато те изловят за нещо нередно, ти лепват прозвището Бюстед...

В Бюстауърлд има две касти - Бюстифули и Бюстабанлии. Бюстифулите са управляващата, а Бюстабанлиите са "париите презрени". Интересното е, че тази йерархия не е измислена от самите жители на Бюстауърлд, а от съседите им от света на Цицомана. Веднъж казано, че който има обем има и привилегии в живота, тази максима съществува от хилядолетия.
Проекция на недоразбраното мечопуховско "Колкото повече, толкова повече", дамите упорито отказват да приемат, че Бюстифулите нямат никакво, ама никакво предимство пред Бюстабанлиите. Подлъгвани от незадоволените и изцяло сексистки нагони на цицоманите, едните вирят носове със самочувствие до небесата, докато комплексираните им другарки провесват обонятелния си орган в обратна посока.

 - Защо да е така?
 - Докога ще търпим това безумие?
 - Време е да се (ги) надигнем!
Такива призиви би трябвало да излизат от устите на Бюстабанлиите, а не обичайното:
 - Ох, едва ги открих
 - Залепени са ми за гърба
 - Я, имам пъпки на ребро и т.н.

Подобни мисли и настроения само смачкват и без това никаквото самочувствие на нещастните фемини и ги запраща или в отбора на лузърите, или пред кабинета на пластичните хирурзи.

Не си правя илюзии, че женската суета някога ще отпадне като фактор при изграждането на комплексите, но като не можеш да си помогнеш отвътре, помогни си отвън, т.е. промени общото цицоманско мнение, че голямото е хубаво, а още по-голямото е най-хубаво.
Ще дам пример: помните ли какъв е бил вкуса за женско тяло в Средновековието и Ренесанса?
Охранено, пухкаво, към откровено целулитесто.
Какво е в настоящето?
Стегнато, слабо, към откровено кльощаво.
Почти в двата полюса!
Нищо чудно същото да стане след време и при гърдите, да не говорим, че в света на манекенките симетричният "обрив" отдавна е на мода...

Говорейки за Бюст, редно е да споменем и за най-добрия му приятел - Бюстиенът (думата сутиен никога не ми е харесвала). Разработен в края на 19-ти век, той успешно измества садомазохиста Корсет и става нов любимец на двете "полусфери". За дамите долуподнесената информация няма да е нищо ново, но за господата е полезно да знаят кой, защо и как се грижи за техните любимки.

В зависимост от гръдната обиколка, Бюстиенът започва от 70 и може да стигне до неподозирани висоти...:-) Най-често се спира на 90-95.
Големината на "полусферата" пък определя колко дълбоки да са "дланите" на Бюстиена. Тук "азбуката" започва от А и галопира през B-C-D-F... и т.н. Е, все се спира някъде, но безкрайни са човешките възможности.
От практиката ще споделя, че Бюстабанлиите са с мерки 70-А, Златната среда е 70-75-B/С, а обектите за цицомани започват след 80-D...

Цицоманите са болшинството сред мъжете. Неведнъж съм се чудил на приятели, които от обикновени и дори свенливи мърковци, стават хищни тестостеронища щом зърнат пищната плът!
От деца гледаме цици - мода, реклами, кино... Кино ли казах? Там пък буквално се оливат! Добре, че има актриси като Кийра Найтли, че Бюстабанлиите поне за малко да си поемат въздух.
Цицоманията е превзела всички сфери на живота и постоянно активно ни работи как по-голямото е по-хубаво. От това на свой ред се възползва индустрията - сутиени, подплънки, козметика, илачи за уголемяване и разбира се, пластичната хирургия. Бизнесът с импланти е повече от печеливш, като зомбирането е стигнало дотам, че ученички получават подарък "цици от тати" за абитуриентската!

Ако бях жена и някой постоянно ми натякваше, че съм "обрината", най-логичният въпрос, който щеше да получи е "а на теб колко ти е голям"?... И нямаше да се задоволя само с орален отговор - щях да поискам и визуализация! Като знам мъжете какви сме комплексари на тази тема съм сигурен, че въпросният "юнак" надали ще закачи отново потърпевшата.
Отделно, малките гърди са сигурен тест за лоялност. Когато си избират "щърк" за доживотен (или поне достатъчно дълъг период от време) брак, фемините винаги се притесняват дали ще ги харесва и когато станат на 50, т.е. те търсят силна любов, която се фокусира върху личността, а не на вторичните полови белези. С големите цици е лесно - два-три пируета и отборът желаещи е набран. Но дали "щърковете" не са там само заради кълването...? Друго е да се куплираш с човек, който цени първо теб и после полусферите ти.

В следващите редове ще опитам да опиша предимствата и недостатъците на фенотипите в Бюстауърлд и да обясня защо смятам, че Бюстабанлиите са по-привилегировани от Бюстифулите.

БЮСТАБАНЛИИ - предимства:
 - стегнати и компактни
 - не се мотаят излишно при спорт, секс и домашен ремонт (примерно шкурене)
 - събират се в една ръка и лесно се стимулират
 - не изискват носене на бюстиен и прочее помощни средства
 - на студено зърната настръхват значително (тип винтил на автомобилна гума)
 - резистентни са на гравитация
 - трудно омекват
 - ако в краен случай се наложи хирургия, става по-лесно

БЮСТАБАНЛИИ - недостатъци:
 - ако не броим ниското самочувствие на някои дами (чисто конюнктурно), няма такива


БЮСТИФУЛИ - предимства:
 - когато говорим за размер 80-D и нагоре, не се сещам

БЮСТИФУЛИ - недостатъци:
 - често са разхайтени и недисциплинирани (полусферите)
 - изключително податливи на гравитация
 - трудни за поддръжка и стимулация
 - носенето на бюстиен е почти задължително
 - по-къс срок на годност
 - често изгърбват собствениците си (тежат)
 - ходят си ръка за ръка със стриите
 - евентуалната хирургична (антигравитационна) намеса е с по-лош резултат и видими белези


Е, какво излиза?
Че "совите не са това, което са".

Моля настоящия призив за бюстоправие и антицицоманщина да не се бърка с изконното привличане в посока от мъжа към гръдта. Още от малки сукалчета, мъжете развиваме особени чувства към тази зона на женското тяло, като в по-късен етап тя става важна част от фор, БАШ и пост плея. Отделно, стимулирането на гърдите води до отделяне на окситоцин, което пък кара вашата фемина да ви гушка и желае още повече.

Мъжката заигравка с Бюстифулите и Бюстабанлиите стига дотам, че още през 18-ти век в Испания развиват цяла наука (стерномантия), която претендира, че може да гадае за женския характер според формата на гърдите. Дренки, картофчета, бутилчици... няма да преразказвам, можете сами да  разгледате  и да се посмеете.

За всяка гърда си има кътници!
Това би трябвало да е химна на Бюстауърлд, Бюстсилезата на Бюстабанлиите!
Това е и естественото, нормалното възприятие. Така го е измислила Еволюцията, така го е закрепил Подборът - златната среда е най-разпространена, крайностите са си в двата края.
Ако харесваш обем - мачкаш на воля и се криеш помежду им. Ако си умерен и естет, цениш даденостите и се радваш на прелестите. Ако не робуваш на предразсъдъци и търсиш чувственост и трепет, откриваш и най-малкия детайл.

Място под Бюстиена има за всеки!01.2013