От много време се чудя как, докога и защо обичните ми сънародници ще стоят в поза партер, когато става въпрос за суверенитет. Възможните отговори са няколко, минавайки през:
 - еволюционно забавяне
 - липса на достатъчно умствен материал
 - желание за изотзадъчно онождане
 - ...

От друга страна, поглеждайки към славната ни история, България е била нещо като ЕС в тогавашния свят.
Държа в двете си ръце тези крайно противоположни факта и недоумявам.

Толкова много години се повтарят, доказват и признават фактите около днешните силни на деня, но оскотелият българин продължава да вярва в Дядо Мраз, с отделни просветления към Дядо Коледа. Така и не проумя, че на 10.ноември му спретнаха театрално представление, че СДС бяха оцветени в синьо актьори, че Симеон беше на синджир към ДС, а Борисов просто продължи делото му... А, има и още - че ДПС са червеният полумесец на Партията, а Атака кафявото ѝ националсоциалистическо изпражнение, за което Тя говори с погнуса.

И на целия този силно окензан фон "изгря" новата звезда - лицето, пардон... другото - Бай Ряков! Поредният лош актьор на обратушкината ни Партия, щедро финансиран от когото трябва, с нашите пари, отлежаващи където трябва. Класика.

Изповядвам философия, забраняваща ми да се цапам с "произведения" като това, но в полза роду ще направя изключение! А за да не се окензам целия, ще облека "лайлоновата престилка" на третото лице - т.нар. страничен наблюдател и ще дам път на другото Аз...Лъжат ви, бре!
Майки и бащи, родители.
Отново ви лъжат, а вие отново им вярвате.
Кога ли ще разберете, че докато не срежете всички канали за източване на малкото останал здрав разум в главите ви, позата ВИНАГИ ще е партер.
В партер сте ни раждали, в партер сте ни възпитавали, в партер ще си отидете, ако това продължава.

Какво е това ли?

ТО.
Помните ли филма?
Надали...

ТО е добре платен поръчков изпълнител.
ТО е универсален боец.
Дали ще се казва Младен, Андрей, Желю... Симеон, Ахмет, Бойко, Сергей, Пламен, Лютви... Сидер, Боян, Бай Ряков - няма значение!
ТО си е ТО - едно продажно ла*но.

Навлякох престилката и се потопих в помията, защото отново има стотици хиляди крепостни, които повярваха в новия "месия". Как хубаво се римуват, а?
Обикаля страната, харчи парите на наркозависимите и раздава "справедливост"! 
Без цензура...

Режисирана, измислена и контролирана.
Корумпирана, разглистена и формалирана... но "справедливост".

Крепостният се хваща за сламката и вярва. Взема улисан "горно ДО", а после екзалтираният му вик пада надолу по стълбицата, докато дойде следващото ТО.
И така до края.

Дали ще кърши гюбеци в кръчма, дали ще помпи мускули на гърба на ближния, дали ще възхвалява Автора си от екрана, или ще му забива поръчков нож, дали ще се излага дъвчейки сапун и пускайки балони, или просто ще гледа умно наобиколилите го бизони... Няма значение.

ТО е класика!
Измисли го Алеко, посочи го и загина.
Запомни го Народа, но забрави че не е само на книга.
Присмя му се Интелигента, но натирен, емигрира от континента...
И не, не заслужават пълен член.
 
П.П.
Ум царува, ум робува, ум патки пасе.
Илюстрацията е на Павел Кучински.
12.2013